Obešena lutka Vinisijusa pred madridski derbi VIDEO

Izvor: B92, 26.Jan.2023, 16:37

Obešena lutka Vinisijusa pred madridski derbi VIDEO

Navijači Atletiko Madrida obesili su lutku koja predstavlja Vinisijusa, fudbalera Reala, nedaleko od trening kampa "kraljevskog kluba".

Time su pristalice "jorgandžija" pokušale da zastraše Brazilca i njegove saigrače pred susret u Kupu kralja, a uz lutku su ostavili poruku po kojoj su prepoznatljivi njihovi "ultrasi":

"Madrid mrzi Real."

Vinisijus se u poslednje vreme sve češće nalazi na meti napada protivničkih navijača, ali i fudbalera. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rasistički ispadi na njegov račun

"Rasisti nastavljaju da dolaze na stadione i gledaju uživo kako igra najbolji klub na svetu, a La Liga i dalje ne radi ništa. Držaću glavu visoko i slaviću svoje pobede i pobede Real Madrida", napisao je početkom godine Vinisijus na društvenim mrežama.

Podsetimo, početkom decembra prošle godine špansko pravosuđe je odbacilo istragu o rasističkim pesmama koje su pojedini navijača Atletiko Madrida pevali u septembru protiv Vinisijusa.

I pored tog što je La Liga navela da su pesme bile "neprijatne, neprikladne i neugledne", one su izgovorene u kontekstu "fudbalske utakmice maksimalnog rivalstva, praćene drugim pogrdnim ili podrugljivim aluzijama", navedeno je u saopštenju za javnost.

"Pesme se nisu ponavljale više od dva puta i trajale su nekoliko sekundi", navelo je tada tužilaštvo.

Pet dana ranije, navijači Atletika su skandirali "ti si majmun, Vinisujuse, ti si majmun".

Susret između Reala i Atletiko Madrida u okviru četvrtfinala Kupa kralja igra se od 21 čas na "Santjago Bernabeu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Atletiku zgađeni ponašanjem nekih svojih navijača

Izvor: Danas, 26.Jan.2023

Neverovatne scene prethode madridskom derbiju u La Ligi – navijači Atletiko Madrida su sa jednog mosta obeseili lutku u obliku fudbalera Reala Vinisijusa i na taj način poslali mračnu poruku brazilskom fudbaleru.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.