OSMINA FINALA EVROBASKETA: Srbija udara na uvek nezgodne Italijane!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2023, 23:02

OSMINA FINALA EVROBASKETA: Srbija udara na uvek nezgodne Italijane!

Sve je poznato...

Mladi košarkaši Srbije starosti do 20 godina saznali su svoj dalji put na Evropskom prvenstvu koje se održava u Heraklionu na Kritu i može se reći da on nije mogao da bude nezgodniji. Već na startu nokaut faze čeka ih veoma talentovana selekcija Italije.

Italijani su završili kao treći u Grupi A u kojoj su ispred nje završili Turci i Belgijanci, dok su poslednji bili Izraelci. Taj meč na programu je u sredu i igraće se od 17.30 časova po >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << srednjeevropskom vremenu.

Ukoliko naši momci uspeju da savladaju Italijane, potom ih čeka okršaj sa boljim iz meča Francuska - Poljska, gde je favorit naravno selekcija Galskih petlova. Samim tim, i ova generacija bi mogla da ima duel sa Francuzima, baš kao i U19 tim na Svetskom prvenstvu.

U našem delu žreba kao potencijalni rivali u polufinalu nalaze se Turska - Crna Gora, kao i Grčka - Island, tako da se može reći da bismo u eventualnom polufinalu čak imali i potencijalno nešto lakši posao nego u četvrtfinalu.

Podsetimo, naši momci su u grupnoj fazi ostvarili pobede protiv Estonije i Crne Gore, kao i poraz od Španije. Meč sa Italijanima je važan, jer bi trijumfom bio ostvaren opstanak u Diviziji A i izbegnuto dalje razigravanje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.