ODLAGAĆU mečeve jer je u interesu srpskog fudbala

Izvor: Mondo, 31.Jul.2019, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"ODLAGAĆU mečeve jer je u interesu srpskog fudbala"

Vladimir Bulatović posle prozivki nakon odlaganja mečeva drugog kola domaćeg šampionata odgovorio da nije dužan da bilo koga obaveštava o tome, ali je, uprkos tome, to uradio i dobio saglasnost klubova

Mečevi Rad - Čukarički i Javor - Partizan u okviru drugog kola Superlige nisu odigrani prošlog vikenda.

Direktor Superlige Vladimir Bulatović doneo je odluku o odlaganju tih duela zbog obaveza Partizana i Čukaričkog na evro sceni.

Odluku o >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pomeranju utakmica nisu svi prihvatili sa odobravanjem. Trener Rada Bogdan Korak javno se pobunio i zamerio što je to odlučeno bez konsultacija sa klubovima.

Vladimir Bulatović kaže da to nije tačno i da su svi klubovi na vreme obavešteni o odlaganju i da su se složili sa tim.

"Netačno je da Rad nisam obavetio ni pitao da li je saglasan sa odlaganjem. Sve vreme sam imao komunikaciju sa direktorom kluba, a njihov je problem ukoliko o tome nisu obavestili svog trenera. Iako po propozicijama takmičenja nisam obavezan da klubove konsultujem o pomeranju termina, ja ih uvek konsultujem. Nijednu odluku nisam doneo protiv interesa bilo kog kluba, već isključivo sa željom da pomognem našim predstavnicima na međunarodnoj sceni", objasnio je u razgovoru za "Sportski žurnal" Vladimir Bulatović.

On je naveo da postoji mogućnost da i u narednim kolima uradi isto.

"Odlagaćemo sve dok budemo mogli, jer je u interesu srpskog fudbala da što više klubova dugo igra na evro sceni. Nisam u problemu sa pronalaženjem novih termina i čim budem u prilici odrediću datume odigravanja tih mečeva", naveo je direktor Superlige i posebno apostrofirao to što neki zbog odlaganja mečeva dovode u pitanje regularnost takmičenja.

"Ako uopšte dovodimo u pitanje regularnost takmičenja mnogo je manji problem odložiti utakmicu drugog umesto 30. kola", istakao je Bulatović.

Nakon mečeva u drugom kolu Superlige, u susret se izašlo i Crvenoj zvezdi, koja igra kvalifikacije za Ligu šampiona, pa je odložen i njihov meč treće runde protiv Voždovca, koja je trebalo da bude odigrana u subotu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.