OBORILA NACIONALNI REKORD! Ćerka Dragutina Topića ispisala istoriju atletike

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2022, 13:24

OBORILA NACIONALNI REKORD! Ćerka Dragutina Topića ispisala istoriju atletike

Velika nada Kraljice sportova.

Trostruka juniorska šampionka Srbije, Angelina Topić, oborila je nacionalni rekord u skoku u vis za dva centimetra, koji je do sada držala Tamara Malešev (191cm).

Takođe, Angelina sa ovim rezultatom – 193 cm, zauzima lidersku poziciju na svetskoj rang listi u njenom uzrastu i jedna je od najvećih nada svetske atletike.

- Trenirali smo vredno cele zime, pa je ovakav rezultat očekivan. Angelina je tražila potvrdu svojih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vrednosti I uspela je sebi da dokaže ono što smo znali I ranije. Tehničke discipline su specifične, mora dosta faktora da se pogodi I onda je rezultat neizbežan. Formu nismo tempirali, ali smo očekivali da skoči ove visine, jer je za njih spremna. Sad nam predstoji priprema za Evropsko i Svetsko, gde očekujemo da ponovi ovaj rezultat, možda čak i skoči koji cm više -, rekao je Angelinin otac i legenda Kraljice sportova Dragutin Topić.

Na istom takmičenju koje je održano u Kraljevu, Teodora Boberić ostvarila je fantastičan rezultat u skoku udalj. Ona je skočila 6.21 m i time ispunila normu za Svetsko juniorsko prvenstvo koje se održava od 1. do 6. avgusta u Kolumbiji.

Jovan Strani je na takmičenju u Sloveniji oborio nacionalni rekord za juniore u bacanju kladiva – 70.22 m ( sprava 6 kg) i tim rezultatom ostvario normu za SP za atletičare do 20 godina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Angelina Topić srušila nacionalni rekord za dva centimetra

Izvor: Danas, 17.Maj.2022

Trostruka juniorska šampionka Srbije, Angelina Topić nadmašila je nacionalni rekord za starije juniorke koji je bio u vlasništvu Tamare Malešev za 2 cm, i preskočila 193 cm na takmičenju u Kraljevu. Ovim rezultatom Angelina je prva na svetskoj rang listi u njenom uzrastu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.