Novosel: Plašim se Srbije, Miško nam nije prijatelj

Izvor: N1 televizija, 30.Avg.2017, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosel: Plašim se Srbije, Miško nam nije prijatelj

Legendarni hrvatski trener i čovek koji je sedamdesetih godina prošlog veka imao mnogo uspeha sa reprezentacijom Jugoslavije Mirko Novosel plaši se eventualnog duela sa Srbijom u četvrtfinalu Evrobasketa.

Novoselu se ne sviđa ni novi sistem takmičenja sa 24 ekipe.

'Meni se taj sistem takmičenja uopšte ne sviđa jer se igra dan za danom dok je, recimo na Olimpijadi, na kojoj igra 12 reprezentacija, dovoljno vremena za pripremu i oporavak pre sljedeće utakmice. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Ne sviđa mi se ni što se prvenstvo igra igra u četiri države", istakao je Novosel, a prenosi "Tportal.hr".

"Mnogo bolje bi bilo Evropsko prvenstvo sa 16 reprezentacija. Što se tiče osmine finala, moram reći da se plašim te utakmice jer u borbi za četvrtfinale možemo da idemo na odličnu Letoniju ili jednako opasnu Srbiju. U toj drugoj grupi još su domaćin Turska i uvek opasna Rusija sa Švedom. Pritisak će na našim igračima biti veliki, ali ako smo prošle godine prošli na kvalifikacionom turniru u Torinu preko jake Grčke i domaćina Italije, koja je uložila silan novac, onda imamo pravo da se nadamo visokom plasmanu. Naši imaju karakter i Aco Petrović je sve perfektno napravio".

Ipak, Novosel je svestan da Petrović ima težak zadatak.

"Recimo, ja sam sa reprezentacijom bivše Jugoslavije za moj prvi EP, na kojem smo bili zlatni, imao pripreme od čak 135 dana, a Aco neće imati ni 35 dana aktivnosti ukupno. Međutim, naša ekipa je formirana, kostur postoji i to je dobra vest. Brine me na kojem će nivou biti naša obrana jer za uigravanje obrane treba mnogo vremena".

Novosel napominje da su Bojan Bogdanović i Dario Šarim glavni igrači selekcije Hrvatske, a dotakao se i jednog od najpoznatijih evropskih menadžera Miodraga Miška Ražnatovića.

"Šarić i Bogdanović su fantastični u svom odnosu, u mentalitetu i u pristupu. Aco je to sjajno prepoznao. Meni je lično žao ove situacije s klincima koji ne igraju. Pa pogledajte ko vodi Zupca i Žižića? Menadžer im je Miško Ražnatović, koji sigurno nije prijatelj Hrvatske i gleda svoj interes. Znam ja mnogo ljudi u NBA i, verujte, odluka je na igračima hoće li igrati ili ne. Mnogo će nedostajati baš centar kao što je Ivica Zubac zbog tog obrambenog skoka. Nama napad nije problem jer imamo odlične šutere, ali problem će nam biti obrana", naglasio je Novosel.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.