Novo veliko ime u Saudijskoj Arabiji

Izvor: B92, 02.Jul.2023, 12:12

Novo veliko ime u Saudijskoj Arabiji

Jedan od najtrofejnijih portugalskih terenera vratio se u klub u kojem je već radio pre četiri sezone.

Saudijski Al-Hilal je zvanično promovisao Žorža Žesusa u novog trenera tog tima, ugovor je potpisan na godinu dana, rečeno je iz tabora kluba koji je ovog leta, kao i većina u Saudijskog Arabiji, već potrošio veliki novac na pojačanja.

Iskusni portugalski straget će na raspolaganju imati Senegalca Kalida Kulibalija koji je nedavno stigao iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Čelsija i sunarodnika Rubena Neveša koji je pristigao iz Vulverhemptona.

Žesus sa Al-Hilalom već ima jedan trofej, osvojio je Superkup u sezoni 2018/2019, kada je u prvoj utakmici na klupi porazio Al-Itihad. Minulu sezonu proveo je u Fenerbahčeu kome je doneo prvi trofej posle devet godina - Kup Turske, dok je prvenstvo završio na drugom mestu.

Na klupi Al-Hilala naslediće Argentinca Ramona Diaza.

Al-Hilal je minulu sezonu završio kao treći, iza Al-Itihada i Ronaldovog Al-Nasra.

U bogatoj i berićetnoj trenerskoj karijeri Žesus je sa Benfikom osvojio ukupno deset domaćih trofeja, dok ej sa Flamengom bio prvak Južne Amerike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.