Novo pojačanje Metalca Džahi Karson: Želim preko ABA do NBA lige

Izvor: Blic, 06.Mar.2015, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo pojačanje Metalca Džahi Karson: Želim preko ABA do NBA lige

Novi košarkaš Metalca Džahi Karson rekao je da je izabrao Jadransku ligu jer želi da napreduje kako bi mogao da zaigra u NBA ligi.

„Moja ambicija je da zaigram u NBA ligi, a da bih to uradio moram još da unapredim svoju igru i mislim da sam odabrao pravu sredinu za to. Čuo sam da je ovde takmičenja veoma kvalitetno i da ima mnogo onih koji prate napredak igrača i regrutuju ih za NBA," rekao je Karson za sajt Metalca.

Američki plejmejker je 2014. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godine napustio univerzitet Arizona Stejt, a prošle nedelje je završio sezonu u australijskoj ligi gde je igrao za poslednjeplasirane Volongong Houkse.

Karson (22) je bio blizu odlaska u NBA pre početka prošlogodišnjeg drafta, ali je onda usledilo razočarenje.

„Nakon učešća na draftu za NBA ligu 2014. na kojem su predviđanja bila da će me neki klub verovatno uzeti u prvoj, a skoro sigurno u drugoj rundi drafta moja porodica i ja bili smo šokirani kad se to nije desilo", rekao je Karson.

„Pošto sam zbog tog poteza napustio koledž dve godine ranije, učinilo mi se da bi za moju igračku karijeru bilo najbolje da odem u Australiju gde sam u proseku igrao 25 minuta po utakmici uz solidnu statistiku, ali problem je bio što sam u osrednjoj ligi nastupao za najlošiji tim. Sada sam ovde i želim da Metalac i ja zajedno napredujemo", dodao je on.

Karson je svestan da i dalje ima mana koje mora da ispravi.

„Ljudi uočavaju moje slabosti, a na meni je da ih otklonim. Što se tiče kvaliteta tu su igra u tranziciji i kontranapadi, igra dva na dva. Bitno je da imam dobre saigrače koji će moći da se oslone na mene, kao i ja na njih. Asistencijama ću im omogućavati da postižu što više poena. Lično sam jak u prodoru na koš, a u šutu za tri poena imao sam 40 odsto uspešnosti na koledžu i u Australiji", kazao

je Karson.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.