Izvor: Blic, 09.Mar.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi remi Arsenala, Totenhem deklasirao Vest Hem

Arsenal nije pružio dobru partiju na gostovanju Viganu pa se sa JJB stadiona vraća samo sa jednim bodom - 0:0. Njihovi veliki rivali fudbaleri Totenhema bili su mnogo bolji i demolirali su Vest Hem sa 4:0, dok je Everton minimalcem završio posao favorita na gostovanju Sanderlendu u utakmicama 29. kola Premijer lige.

"Tobdžije" su imali zadatak da prekinu niz od dve utakmice bez pobede u Premijer ligi protiv Vigana, ali njihovi napadi nisu bili dovoljno dobri da se savlada izuzetno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << raspoloženi Kirklend. Slabo kretanje Adebajora, izostanak dobrih dodavanja, loši šutevi Fabregasa, očajna partija Aleksandra Hleba i dva nekontrolisana udarca Van Persija mogli su da se bace u zaborav u poslednjim trenucima utakmice, kada je heroj utakmice na San Siru imao odličnu šansu, ali je Kirklend još jednom bio siguran i doneo bod Viganu i debelo pomogao Mančesteru i Čelsiju u trci za titulu. Junajted sada ima samo dva boda zaostatka i utakmicu manje, dok londonski "plavi" kasne dve utakmice i osam bodova.

Totenhem je u jednom od derbija Londona utakmicu rešio već posle 10-ak minuta sa dva brza gola Berbatova, a onda je u finišu iskoristio umor rivala koji je igrao sa igračem manje celo poluvreme. Boa Morte je dobio prvi žuti karton u 23. minutu, a isključen je minut pred odlazak na odmor. To je pomoglo ekipi Huande Ramosa da rutinski sačuva prednost, a onda i da dotuče "čekićare" golovima Žilberta u 88. i Benta u 90. minutu.

Na Stadionu svetlosti nije bilo toliko uzbuđenja, već je Everton preko Džonsona u 55. minutu bez mnogo muke upisao nova tri boda i stigao gradske rivale na četvrtom mestu na tabeli.

Rezultati 29. kola Premijer lige:

Totenhem - Vest Hem 4:0


(Berbatov 8, 11, Žilberto 88, Bent 90)

Sanderlend - Everton 0:1

(Džonson 55)

Vigan - Arsenal

Subota:

Blekburn - Fulam 1:1

Liverpul - Njukasl 3:0

Reding - Mančester Siti 2:0

Tabela: Arsenal 66, Mančester junajted (-1) 64, Čelsi (-2) 58, Liverpul 56, Everton 56, Aston Vila (-1) 48, Blekburn 45, Mančester siti 45, Portsmut (-1) 44, Vest Hem 40, Totenhem (-1) 35, Midlsbro (-1) 29, Reding 28, Njukasl 28, Vigan 28, Sanderlend 27, Birmingem (-1) 26, Bolton (-1) 25 Fulam 15, Derbi 10.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Samo bod Arsenalu, siloviti "Pevci"

Izvor: B92, 09.Mar.2008

..Fudbaleri Arsenala imaju samo dva boda prednosti na čelu Premijer lige posle remija bez golova u Viganu. Treći uzastopni meč bez pobede mogao bi da skupo košta Vengerovu ekipu u završnici sezone, jer i Mančester Junajted i Čelsi imaju zaostale mečeve. Pre tog meča odigrane su još dve utakmice...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.