Novi korak Voriorsa ka istoriji

Izvor: B92, 28.Mar.2016, 04:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi korak Voriorsa ka istoriji

Košarkaši Golden Stejta ostvarili su novi korak ka istoriji laganom pobedom nad Filadelfijom rezultatom 117:105.

Za razliku od prethodnog meča protiv 76ersa kada su se spasavali u poslednjim sekundama, Voriorsi su na svom parketu završili posao već posle prve dve četvrtine.

U prvom meču dana Los Anđeles Klipersi savladali su Denver Nagetse, a naš Nikola Jokić nije uspeo da nađe rešenje za raspoloženog Deandrea Džordana.

Nešto kasnije, Indijana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je koncetrisanom igrom u finišu izvojevala pobedu nad Hjustonom sa 104:101, dok je Sakramento bio ubedljiv protiv Dalasa – 133:111.

Aktuelni šampion najjače lige sveta i dalje nema poraz u ‘Orakl areni’, ali sada i nije bilo realno da taj niz prekine ekipa koja još nema dvocifren broj pobeda.

Stefen Kari nije bio napadački raspoložen, pogodio je samo dve trojke iz devet pokušaja (ukupno 20 poena i 8 asistencija), ali je zato Klej Tompson ponovo preuzeo dirigentsku palicu. Od samog starta je krenuo ofanzivno i na kraju završio sa 40 ubačenih poena (15-27 iz igre, 7-14 za tri, 3-3 penali). Tompson je tako prvi put u karijeri postigao 40+ poena na dve uzastopne utakmice.

Ponovo je sjajnu partiju prikazao i Drejmond Grin, upisavši 12. tripl-dabl u sezoni. Grin je postigao 13 poena, imao po 11 skokova i asistencija, četiri izgubljene lopte i 3 blokade. On je na taj način nastavio da poboljšava rekord franšize po broju tripl-dablova u sezoni, a odličnu rolu imao je i Maris Spejts sa 17 poena i 7 uhvaćenih lopti.

S druge strane, dvojica igrača Filadelfije zabeležila su dabl-dablove – Smit je ubacio 20 poena uz 10 asistencija, dok je Kovington imao 16 poena i 11 skokova. Najefikasniji je bio Lendri sa dva poena više od Smita.

Pejsersi su uspeli da neutralizuju odličnu napadačku partiju Džejmsa Hardena, a blistao je Pol Džordž sa 25 poena i 11 skokova. Odlično ga je pratio Monta Elis koji je imao poen manje, uz 6 uhvaćenih lopti i 7 skokova, a Mahinmi je takođe upisao dabl-dabl (19 poena i 11 skokova).

Spomenuti Harden je meč završio sa 33 poena i po 8 skokova i asistencija, ali nije imao adekvatnu podršku. Trevor Ariza dodao je 14 poena, dok je još jedino Dvajt Hauard imao dvocifren učinak – 11 poena i 10 uhvaćenih lopti.

Kingsi su protiv Meveriksa sav posao završili u prvom poluvremenu jer su na pauzu otišli sa 17 poena prednosti. Do kraja su održavali stečenu razliku, a predvodio ih je Demarkus Kazins sa 20 poena, 12 skokova i 5 asistencija. Poen više od njega imao je Koli-Stajn, dok se Kolison zaustavio na 17.

Baš kao i Sakramento, i Dalas je u svojim redovima imao osmoricu igrača koji su ubacili 10 i više poena, ali niko od njih nije prebacio 15. Toliko je imao samo Felton, uz 4 skoka i 5 asistencija, po 14 su dodali Novicki i Džej-Džej Barea, Li i Metjuz po 12, a Anderson, Heris i Pauel po 11.

NBA, rezultati:

Los Anđeles Klipers – Denver Nagets 105:90

Indijana Pejsers – Hjuston Rokits 104:101

Sakramento Kings – Dalas Meveriks 133:111

Golden Stejt Voriors – Filadelfija 76ers 117:105

Los Anđeles Lejkers – Vašington Vizards

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pobjeda Voriorsa i korak ka istoriji

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Mar.2016

Košarkaši Golden Stejta ostvarili su novi korak ka istoriji laganom pobjedom nad Filadelfijom rezultatom 117:105...Za razliku od prethodnog meča protiv 76ersa kada su se spasavali u posljednjim sekundama, Voriorsi su na svom parketu završili posao već poslije prve dvije četvrtine...U prvom meču...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.