Nove sudije Ustavnog suda položile zakletvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Dec.2016, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove sudije Ustavnog suda položile zakletvu

Nove sudije Ustavnog suda i sudije koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju položile su danas zakletvu pred predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.Nove sudije Ustavnog suda, koje je imenovao predsednik Srbije Tomislav Nikolić na predlog Skupštine Srbije, su Dragana Kolarić, Tijana Šurlan, Vesna Ilić Prelić, Tatjana Babić i Tamaš Korhec.

Zakletvu su položile i četiri sudije Ustavnog suda koje je Skupština Srbije izabrala 14. decembra na predlog predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Nikolića - Snežana Marković, Milan Škulić, Miroslav Nikolić i Jovan Ćirić.

Gojković je kazala da veruje da će sudije nezavisno i nepristrasno, isključivo po svojoj savesti.

"Verujem da ćete pružiti značajan doprinos nastavku reformi pravosudnog sistema", rekla je Gojković i dodala da veruje da će sudije koje su prvi put izabrane na tu funkciju obezbediti pravično suđenje svim građanima Srbije.

Sredinom decembra za devet od 15 sudija Ustavnog suda istekao je devetogodišnji mandat.

Ustav Srbije propisuje da Ustavni sud čini 15 sudija od kojih po pet biraju Narodna skupština, predsednik Srbije i opšta sednica Vrhovnog kasacionog suda, kao i da se sudija bira i imenuje među istaknutim pravnicima sa najmanje 40 godina života i 15 godina iskustva u pravnoj struci.
Pogledaj vesti o: Maja Nikolić,   Tomislav Nikolić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nove sudije Ustavnog suda položile zakletvu

Izvor: N1 televizija, 23.Dec.2016

Nove sudije Ustavnog suda i sudije koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju položile su zakletvu pred predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković. Nove sudije Ustavnog suda, koje je imenovao predsednik Srbije Tomislav Nikolić na predlog Skupštine Srbije, su Dragana Kolarić, Tijana Šurlan,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.