Nove optužbe za finansijske malverzacije Sitija

Izvor: B92, 30.Jun.2023, 09:31

Nove optužbe za finansijske malverzacije Sitija

Mančester siti bi mogao da se nađe u problemu posle novih optužbi za kršenje pravila poslovanja.

Ostrvski mediji prenose da je u izveštaju UEFA iz 2020. godine pomenuto da je klub dobio dve tranše od po 15 miliona funti od nepoznate osobe iz Abu Dabija.

Finansijsko kontrolno telo UEFA je zaključilo da je uplata, koja je stigla navodbo od firme Etisalat iz UAE ustvari "prikriveno finansiranje" i da je novac stigao novac stigao od Sitijevih vlasnika iz Abu Dabija, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što je kršenje pravila UEFA.

Siti je inače optužen ranije od UEFA za razne prekršaje finansijskog fer pleja od 2012. do 2016. i imao je dvogodišnju zabranu takmičenja u Ligi šampiona. Ipak, posle žalbe Sudu za sportsku arbitražu, kazna je preinačena, pa je umesto 30 miliona, klub platio kaznu od deset miliona evra.

Nove optužbe na račun pobednika Lige šampina stižu u toku procesa koji je aktuelan u Premijer ligi.

"Građani" se od ranije terete da u periodu od 2009. do 2018. nisu pružali tačne finansijske informacije, pre svega u vezi sa prihodima kluba i operativnim troškovima.

Takođe, navodno nisu u potpunosti otkrili menadžerske provizije za period od četiri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.