Nove investicije u AD Žitopromet-mlin Senta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2020, 17:24

Nove investicije u AD "Žitopromet-mlin" Senta

Vodeći otkupljivač pšenice u Srbiji AD "Žitopromet-mlin" Senta sirovinsku bazu za proizvodnju brašna i testenine obezbediće otkupom oko 70.000 tona hlebnog žita.

Prijem ovogodišnjeg roda pšenice je u toku, a istovremeno sa tim velikim poslom realizuju se i kapitalne investicije, jedna od njih je najsavremeniji pogon za pakovanje brašna. Tehnološki proces je u potpunosti automatizovan, a investiciju vrednu milion evra finansirali su iz sopstvenih sredstava.

Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kompanije Predrag Đurović najavljuje da će naredne godine, na investiciona ulaganja, metaforički rečeno, biti stavljena kruna i to kupovinom novog mlina koji će zameniti postojeći, star više od pola veka.

Dok proizvodni pogoni Žitoprometa rade punim kapacitetom i u fabričkom krugu je dinamično od jutra do večeri jer je u toku prijem pšenice ovogodišnjeg roda. Skladišta su spremna, a kvalitet hlebnog žita ohrabrujući.

"Od izvoza brašna i testenine Žitopromet je u martu i aprilu uknjižio istorijski maksimum ostvarivši devizni priliv od milion i četiri stotine hiljada evra", kaže za RTV Predrag Đurović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.