Nove gazde Milana: Moramo brzo u Ligu šampiona

Izvor: Mondo, 14.Apr.2017, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove gazde Milana: Moramo brzo u Ligu šampiona

"Za ovaj klub ne postoji 'polako'" poruka je novog rukovodstva "roso-nera".

Foto: AP/Antonio Calanni

"Roso-neri" počinju novu eru, bez Silvija Berluskonija. Na čelu kineskog konzorcijuma, koji je preuzeo klub za 740 milion evra, sada je biznismen Jonghong Li, koji je u subotu zvanično preuzeo klub.

Imućni Kinez podigao je dres sa svojim imenom i prezimenom i tako i simbolično označio start novog projekta Milana, u koji italijanski gigant ulazi sa osnovnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ambicijom - da se što pre vrati među najbolje timove Evrope.

Ideja novih gazdi sedmostrukog šampiona Evrope je da taj klub ponovo postaje kontinentalna sila i da to učini kombinacijom jakih pojačanja i talentovanih mladih igrača, kao što je golman Đanluiđi Donaruma.

"Cilj u narednih nekoliko godina je da se stvori ekipa koja je konkurentna i ambiciozna. Mislimo da to može da se ostvari u kratkom vremenskom periodu", rekao je novi direktor kluba Marko Fasone.

Pod vođstvom Silvija Berluskonija, koji je vladao 31 godinu, Milan je osvojio osam titula Serije A, ali je poslednjih godina upao u veliku krizu i trenutno je šesti na tabeli Serije A. U Ligi šampiona poslednji put je učestvovao u takmičarskoj 2013/14.

"Mi smo Milan i ne možemo da kažemo: 'Polako, pa ćemo videti šta će se desiti'. Ideja je da se vratimo u Ligu šampiona što je pre moguće, cilj je da u tom takmičenju budemo već od sezone 2018/19. UEFA nam je malo pomogla odlukom da iz Italije četiri kluba idu direktno u Ligu šampiona, tako da sam siguran da će i Milan biti tamo", dodao je on.

Foto: AP/Antonio Calanni

Jedan od prioriteta novih vlasnika Milana je da sa Donarumom potpiše novi, dugoročni ugovor. Donaruma je u februaru napunio 18 godina, ali je već igrao za reprezentaciju Italije i privukao pažnju velikih klubova.

"Postoji želja da se to brzo završi i da Donaruma bude stub budućnosti Milana", rekao je Fasone.

Novi direktor i novi vlasnici već razmišljaju o narednoj sezoni i žele da trener Vićenco Montela do početka jula na raspolaganju ima "60-70 odsto tima".

"Voleli bismo da u klubu imamo jedno ili dva zaista velika imena. Ali, između obećanog i urađenog stoji volja samog igrača koju moramo da poštujemo", rekao je on.

Želja rukovodstva Milana je i da pokrene projekat novog stadiona.

"Svaki klub koji je napravio svoj stadion, duplirao je prihode za godinu dana. Pogledajte Juventus, Bajern i Arsenal. To hoćemo da uradimo", rekao je Fasone.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.