Novakova velika pobeda – odlazi prvi čovek ATP

Izvor: B92, 08.Mar.2019, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novakova velika pobeda – odlazi prvi čovek ATP

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) odlučila je da ne produži ugovor sa dosadašnjim predsednikom Krisom Kermodom, a koji ističe na kraju sezone.

Iako je Kermod imao javnu podršku Rodžera Federera i Rafaela Nadala, koji je upozorio da će njegov odlazak "zaustaviti proces napretka sporta", sva tri predstavnika igrača su glasala protiv produžetka ugovora.

"Bila je privilegija služiti kao direktor i predsednik ATP od 2014. Ponosan sam na ono što smo postigli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u tom periodu. Hvala svima u ATP, svim igračima i turnirima na podršci. Ostaću potpuno posvećen ulozi do kraja mandata i želim organizaciji uspeh u budućnosti", rekao je Kermod.

Već mesecima unazad se priča o revoltu velikog broja igrača koji smatraju da Kermod kao prvi čovek ATP vodi tenis u pogrešnom pravcu.

Kao jedan od glavnih zagovornika za odlazak Kermoda pominje se predsednik Unije igrača Novak Đoković, ali je on odbio da objasnio svoju poziciju u ovom slučaju.

"Neću odgovoriti na vaše pitanje direktno. Neću iskazati svoj lični stav. Deleći tu informaciju izložio bih sebe i postao bih podložan kršenju poverenje unutar organizacije, a ne želim to da rizikujem. Mnogo je pozitivnih stvari poput prvog ATP kupa 2020, finala Next Gen, ali je i mnogo stvari koje se moraju promeniti unutar sistema", rekao je Đoković u Indijan Velsu.

Đoković je rekao da su članovi Saveza igrača razgovarali sa brojnim teniserima kako bi utvrdili njihove statove, istakavši da nije pričao lično sa Nadalom ili Federerom.

"To je obostran proces. Ako su želeli da pričaju o nečemu, mogli su da priđu i pričaju o tome. Izabrani smo od strane Federera, Nadala i svih ostalih koji žele da predstavljamo najbolje interese igrača", dodao je Srbin.

ATP je u saopštenju istakao da je tokom Kermodovog mandata viđen rekordan rast nagradnih fondova na turnirima, komercijalni rast organizacije, te skok posete na mečevima i TV gledalaca.

"Kermodova vizija i vođstvo od 2014. su bili ključni u stvaranju novih značajnih ATP događaja poput Next Gen ATP finala u Milanu i predstojećeg ATP Kupa 2020", navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.