Novak uvek pomogne, Rodžer je legenda, ali nije voljen kao Rafa

Izvor: B92, 02.Nov.2020, 18:22

"Novak uvek pomogne, Rodžer je legenda, ali nije voljen kao Rafa"

Trener osvajačice Rolan Garosa Ige Švjontek, Pjotr Sierputovski dao je zanimljiv intervju za poljske medije.

Čovek koji je jedan od najzaslužniji za uspeh Švjontek pričao je o detaljima iz teniskog sveta, i tom prilikom, naravno, i o "velikoj trojci".

Od osvajanja Rolan Garosa, mlada Poljakinja uživa u popularnosti.

"Iga nas je zamolila da joj kažemo kad joj čestita veliko ime. Ne možete ignorisati Roda Lavera ili Billie Jean King. Treba da im >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << budete zahvalni. Isto sa Nadalom, Federerom i Đokovićem. Tenis su podigli na drugi nivo", ispričao je Sierputovski.

On je izneo svoje viđenje o "velikoj trojci" – Novaku Đokoviću, Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru.

"Shvatam zašto je Iga veliki ljubitelj Rafe. On je sjajan momak, lepog je ponašanja koji vam uvek kaže zdravo, namigne, nasmeje se. Nikada nije nepristojan. Đoković je uvek od velike pomoći, ne možete to da poreknete. Rodžer je legenda, čovek ne može da ga ne voli, ali isto tako, ne može da se voli koliko i Rafa".

Zatim je pojasnio to stanovište.

"Rodžer nije tamo gde su svi igrači, on nestaje. Rafa igra društvene igre sa svojim timom, sedi sa drugim igračima i jede iste stvari kao i drugi. Rodžer ima svog kuvara koji leti s njim. Ovi detalji čine Rafu simpatičnijim, ljudskijim, uprkos tome što je mašina na terenu", poručio je Sierputovski.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

INTERVJU KOJI JE UZBURKAO TENISKI SVET! O Đokoviću, Nadalu i Federeru i stvarima IZA KULISA: Ti detalji ga čine ljudskijim od drugih, Novak uvek pomogne, a Rodžer...

Izvor: Press, 03.Nov.2020, 12:16

Pjotr Sierputovski, trener osvajačice Rolan Garosa Ige Svjatek, dao je veoma zanimljiv intervju za poljske medije. . foto:blic. Čovek koji je jedan od najzaslužniji za veliki uspeh Svjatekove pričao je o detaljima iz teniskog...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.