Novak šalje dres bolesnoj devojčici iz Japana

Izvor: Vostok.rs, 03.Jul.2015, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak šalje dres bolesnoj devojčici iz Japana

03.07.2015. - Novak Đoković ispunio želju mlade Japanke Tomoke Sumitanji, koja je obolela od pancitopenije, neizlečivog imunološkog oboljenja. Tomokina poslednja želja je potpisan Novakov dres, srpski teniser munjevito reagovao.

Tomoka Sumitanji je 19-godišnja Japanka obolela od raka krvi, leži u bolnici očekujući neizbežni kraj. Poslednja životna želja joj je bila da od Novaka Đokovića >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << dobije dres na poklon.i teniser munjevito reagovao.

Ambasada Srbije u japanskoj prestonici uspela da je ostvari kontakt sa saradnicima Novaka Đokovića i oni su joj saopštili da je naš najbolji teniser odvojio i potpisao dres za mladu Japanku, te da će joj taj dragoceni suvenir biti poslat direktno.

Ta vest već je stigla do Tomoke. Njen ujak Šigeki u razgovoru sa novinarom RTS-a izrazio je zahvalnost Novaku i njegovom timu, ambasadi Srbije i našoj televiziji za pomoć.

"Tomoka se rasplakala kada sam joj saopštio tu vest, a sa njom, zaplakali smo i ja i medicinske sestre. Svima nam se čini da joj se boja vratila u obraze. Rekla je da će se odsad boriti najviše što može da bi bar došla u stanje da može da prima posete i lično se zahvali ljudima iz Srbije koji su joj pomogli", rekao je Šigeki Sumitanji.

Tomoka je za Novak počela da navija još dok je bila u višim razredima osnovne škole, u vreme kada još nije bio među najelitnim igračima planete, jer joj se dopao način na koji se odnosio prema sakupljačima lopti. Volela je i da vidi kako imitira druge tenisere.

Japanka je u cunamiju 2011. godine ostala bez oba roditelja, a od tada se o njoj stara ujak.

Boreći se sa dubokom depresijom i napadima panike, ona je prestala da pohađa školu, igra tenis i prati Novakove uspehe.

Mnogo meseci kasnije, dok je živela sa ujakom u Tokiju, u njoj se probudila želja da vidi Novakove mečeve uživo, a pošto on nikako nije dolazio na ATP turnir u Tokiju, odlučila je da počne da radi kako bi zaradila za avionsku kartu i pogledala njegove nastupe na Rolan Garosu ili Vimbldonu.

Međutim, upravo u vreme kada je prikupila novac i počela da planira put u Evropu, Tomoka je obolela od pancitopenije, neizlečivog imunološkog oboljenja u kojem broj belih i crvenih krvnih zrnaca drastično opada i smrt nastupa najčešće kao posledica unutrašnjog krvarenja.

U toj borbi, međutim, u njoj se rodio novi san. Jedini koji sada ima. Da u svoje ruke uzme dres i reket koje je koristio Novak.

Izvor: RTS    
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novak Đoković ispunio želju bolesnoj devojčici iz Japana, šalje joj svoj dres sa potpisom

Izvor: Politika, 03.Jul.2015

Novak Đoković ispunio želju mlade Japanke Tomoke Sumitanji, koja je obolela od pancitopenije, neizlečivog imunološkog oboljenja. Tomokina poslednja želja je potpisan Novakov dres, srpski teniser munjevito reagovao...Tomoka Sumitanji je 19-godišnja Japanka obolela od raka krvi, leži u bolnici...

Nastavak na Politika...

Novak šalje dres bolesnoj Japanki

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2015

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ispunio je želju Japanke Tomoke Sumitanji (19), oboleloj od raka krvi i poslao joj svoj dres koji je potpisao...Tomoka Sumitanji leži u bolnici očekujući neizbežni kraj, a poslednja životna želja joj je bila da od Novaka Đokovića dobije dres na poklon...Ambasada...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.