Izvor: MozzartSport.com, 23.Jun.2021, 19:55

Novak ne ume da izgubi: Sredio je i prve nosioce u dublu

Srpski as u polufinalu turnira na Maljorki

Pobedničke navike Novaka Đoković se ne menaju ni kada igra u dublu. Čovek pobeđuje gde god se pojavi...

Srpski as se u paru sa španskim teniserom Karlosom Gomesom Ererom plasirao u polufinale konkurencije u parovima na ATP turniru iz serije 250 na Maljorki.

Đoković i Gomes Erera su u danas u četvrtfinalu napravili iznenađenje pošto su savladali prve nosioce >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Marsela Granoljersa i Orasija Sebaljosa 4:6, 7:6 (7:3), 10:8.

Iznenađenje zato što je Novak ove godine odigrao samo dva meča u dublu pre turniru na Maljorki i što ež godinama ne obraća mnogo pažnju na takmičenje u parovima. Ovoga puta je napravio izuzetak jer se turniru za Maljorki igra na travnatoj podlozi što mu je došlo kao dobar trening pred Vimbldon. Izabrao je dugogodišnjeg prijatelja Gomesa Ereru koji je daleko od teniskog vrha i zauzima 355. mesto na svetskoj rang listi u singlu i 258. u dublu.

U prvom kolu su Srbin i Španac posle trilera savladali Nikolu Čačića i Tomislava Brkića ali se nije baš očekivalo da pobede jednog od najboljih svetskih parova Sebaljos – Granoljers. Podsetimo, Španac i Argentinac su su Top 10 igrača u dublu na svetu i bili su ubeldjivi favoriti za titulu na Maljorki.

Kada su u uvodnom gemu napravili brejk i do kraja prvog seta rutinski sačuvali tu prednost, ništa nije nagoveštalo rezultatsku dramu. Imali su Sebaljos i Granoljers tri brejk šanse odmah i na startu drugog seta ali ih ovaj put nisu iskoristili. Baš kao ni one koje su im se ukazale u devetom gemu. U tajbrejku su Novak i Karlos odigrali sjajno i obezbedili supertajbrejk u kojem su iskoristili prvu meč loptu.

U polufinalu ih čekaju takđe dva prekaljena dubli igrača Aisam Ul Hak Kureši i Oliver Marah. Ipak, ako se Novaku bude igralo kao danas i ako bude želeo jače treninge na travi, možda je vreme i za drugu dubl titulu u karijeri. Prvu je osvojio takođe na travi, u Kvinsu pre 11 godina.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.