Novak iz ponora do pobede! Na redu je Vavrinka!

Izvor: Sportske.net, 20.Avg.2015, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak iz ponora do pobede! Na redu je Vavrinka!

Prvi teniser sveta odigrao večeras neuobičajeno loše u većem periodu meča sa Gofanom, ali je posle 0-3 u odluičujućem setu uspeo da se ''restartuje'' i furioznom serijom stigne do novog trijumfa i plasmana u četvrtfinale Sinsinatija.

Posle neočekivano teške borbe protiv Belgijanca Davida Gofana, Novak Đoković je izborio plasman u četvrtfinale Sinsinatija, trijumfom rezultatom 2-1, po setovima 6-4, 2-6 i 6-3.

Iako Novak ni u prvom setu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << nije bio na svom nivou, delovalo je tada da rutinski odrađuje posao. Rano je stigao do brejka, vodio sa 3-1, Belgijanac je zatim uzvratio, ali u desetom gemu Đoković pravi još jedan brejk, za 6-4 i vođstvo u setovima.

Međutim, u drugi set je veoma loše ušao, mnogo je grešio, pa je Gofan poveo sa 2-0, a Novak u tim trenucima bek iskalio na reketu.

Ni to mu nije pomoglo da se trgne, Gofan je dominirao u ovom delu igre i drugi set lako dobio sa 6-2.

Pravi problemi za Đokovića su počeli u uvodnom delu trećeg seta. Gofan je nastavio svoju seriju započetu u prethodnom setu i uz dva brejka prednosti poveo je sa 3-0!

Činilo se da je Novak na ivici poraza, ali kada je najteže, šampion pokazuje svoje pravo lice. Odmah je vratio brejk, zatim osvojio jedan fenomenalan poen kojim je publiku podigao na noge i to je bio samo početak Đokovićeve furiozne serije do kraja meča, kada rivalu više nije dozvolio da osvoji ni gem!

Sada polako ulazimo u završnicu turnira, na redu je četvrtfinale i dvoboj sa Stenom Vavrinkom, koji se danas takođe namučio protiv Hrvata Iva Karlovića. Švajcarac je slavio sa 2-1, a rezultat po setovima dovoljno govori koliko je ovaj meč bio neiozvestan: 6-7 (2-7), 7-6 (7-5), 7-6 (7-5).

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Đoković: Iskopao sam se...

Izvor: Mondo, 21.Avg.2015, 08:46

Najbolji teniser sveta priznao da je teškom mukom izborio plasman u četvrtfinale Sinsinatija protiv Davida Gofana, budući da u drugom setu "nije bio na terenu"...Foto: AP/ Paul Chiasson/The Canadian Press..Novak Đoković igraće u četvrtfinalu turnira u Sinsinatiju, ali posle rovovske borbe i sjajne...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.