Novak bez titule u Haleu

Izvor: Blic, 14.Jun.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak bez titule u Haleu

Novak Đoković nije uspeo da osvoji svoj prvi pehar na travi pred početak Vimbldona - izgubio je od Tomija Hasa rezultatom 6:3, 6:7 (4), 6:1, posle 132 minuta igre finala u Haleu.

Najbolji sprski teniser je na startu pokazao da ovo neće biti njegovo najbolje izdanje, više je podsećao na onog Novaka iz meča sa Serom, nego na onog iz meča sa Melcerom, a njegov rival je to znao da iskoristi. Nemac je potvrdio svoju dobru formu, ušao je agresivno u meč, a nešto lošiji servis >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je anulirao veoma snažnim, hrabrim i preciznim udarcima uz uglavnom nepogrešive izlaske na mrežu. Ni Novak servis nije bio ništa bolji, samo što njegovo kretanje i prilično bleda igra nisu bili dovoljni da meč zadrže u ravnoteži. Has je u prvom setu iskoristio jednu od dve brejk lopte, što mu je bilo dovoljno za potpuno zasluženih 6:3.

U drugom delu igre Novak je počeo da podiže nivo igre, dok je Has svoje nizove vinera ponekad sekao retkim greškama. Međutim, ni to nije donelo prve brejk lopte Đokoviću, koji je do taj-brejka morao dva puta da "čupa" svoj servis. Posao mu je bio neuporedivo lakši u odlučujućem gemu, jer je njegov rival i definitivno pao i poklonio tri mini-brejka dvostrukim servis greškama - 7:4 za 1:1 u setovima.

Novak nešto sigurniju igru i psihološku prednost nije uspeo da iskoristi na startu trećeg seta, kada ga je Has ponovo sprečio da stigne do šanse da "slomi" rezultat. Nemac se izvukao kroz četiri izjednačenja, a onda odgovorio svojom novom brejk loptom. Nju je Đoković odbranio, ali je na sledećoj vratio sve iz taj-brejka i dvostrukom greškom poklonio protivniku prednost od 2:0. Prvi nosilac je igrao praktično još samo tri poena, kada je stigao do 0:40 i prvih prilika da oduzme protivniku servis. Kada je i njih ispustio, Has je ponovo ušao u sjajan ritam i bez puno problema ubedljivo završio susret protiv bledog Novaka - 6:1.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novak, ipak, bez titule u Haleu

Izvor: Mondo, 14.Jun.2009

Novak Đoković nije uspeo da se dokopa prve titule na travi i ukupno 14. u karijeri, pošto je u finalu turnira u Haleu poražen od domaćeg tenisera Tomija Hasa rezultatom 6:3, 7:6 (7:4), 6:1.

Nastavak na Mondo...

Đoković bez prve titule na travi!

Izvor: Press, 15.Jun.2009, 02:38

Najbolji srpski teniser u finalu Halea izgubio od Tomija Hasa sa 2:1 u setovima i propustio priliku da osvoji prvi ATP turnir na travnatoj podlozi. Nemac „ubio" Noleta servisom, naš as nije napravio nijedan brejk. .Novak Đoković, najbolji srpski teniser svih vremena, propustio je još jednu...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.