Novak: Kruna svega, ponosan sam

Izvor: B92, 11.Jun.2023, 19:25

Novak: Kruna svega, ponosan sam

U razgovoru sa Matsom Vilanderom, Barbarom Šet i Timom Henmanom, Novak je izneo prve utiske o finalu.

Posle pobede nad Kasperom Rudoom u tri seta, Novak je rekao da je ovo kruna njegovih napora.

"Ovo je kruna svega, mislim da je naporan rad došao do izražaja. Dva slema u godini, rekao sam pre početka da želim da sam najbolji na slemovima. To je najbitnije u ovoj fazi karijere. Ne mogu da budem ponosniji. Istorijska 23. titula, najteži turnir za mene. Imao sam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nekoliko neuspeha poslednjih godina, Rafa, protiv Stena, imao sam i jedan od najlepših momenata kada sam ovde uzeo tu 20 titulu. Na Rolan Garosu se osećam malo nelagodnije nego na bilo kom turniru na šljaci, ali sada sam presrećan", rekao je Novak.

Upitan je sa čim se suočio pred meč, jer je pritisak bio ogroman.

"Bio je veliki izazov. Igrali ste svi, znate kakav je to osećaj. Jedan od najboljih igrača, cilj je da dobijete svaki meč. Kad izgubiš, tragedija je. Izgubio sam više mečeva pred turnir, nije bila sjajna sezona. Bilo je sumnji, ali sam sa timom radio na svemu. U redu, grend slem je tamo gde želim vrhunac forme, radili smo nedelju za nedelju. Tako da sam ostavio sve iza sebe, dobro sam se osćao. Volim da se takmičim u tri dobijena seta. Visoka planina je dobiti me u pet setova i to mi se jako sviđa, posebno protiv ovih mladih. Taj-brejkovi su bili sjajni, sat i po u prvom setu. To je bio ključ, dobiti ga, bilo je mnogo emocija. Držao sam se taktike i rutine, to je činilo da se koncentrišem na svaki poen".

Mats ga je upitao je li sada bolji igrač?

"Ne znam, ti mi reci! U taj-brejkovima sam bio sjajan. Hvala vam ljudi. Osećam se sjajno, titula u Austaliji, povreda, nije bio savršeno fizički. Znao sam da moram biti agresivan, da imam 36 godina. Trudim se da ne razmišljam o tome, ali telo odgovara drugačije. Ja moram da budem agresivan. Šljaka je drugačije, moraš da miksuješ, da si dobar u tranziciji, drop-šotu, servis voleju. Pogotovo protiv Kaspera. Uspeo sam da igram najbolji tenis danas, to ću izvuići iz ovog meča", dodao je.

Pitali su kako će slaviti, možda sa 23 čašice šampanjca.

"23 čaše? Možda 23 flaše? Tata voli da organizuje proslave, ne znam šta ima u rukavu. Sutra ću se opustiti, slušati dobru muziku i zabavljati se", zaključio je Novak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SVAKI SRBIN ĆE SE NAJEŽITI: Premoćna poruka Noleta za Jokića!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jun.2023

Veliko poštovanje između dva asa...Posle osvajanja Rolan Garosa, Novak Đoković je imao dugu konferenciju gde se dotakao brojnih tema...Srpski as je došao do 23. gren slema pobedom nad Kasperom Rudom 7:6, 6:3, 7:5...- Ovo je jedna od najvećih titula, da. Znao sam da kada sam dolazio na meč da...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.