Nova pobeda Srbije, 2:0

Izvor: B92, Beta, 02.Apr.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova pobeda Srbije, 2:0

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Švedsku sa 2:0 (1:0) u prijateljskoj utakmici u Beogradu.

Samo 37 sekundi bilo je dovoljno Antićevim "orlovima" da povedu, kada je Nikola Žigić bio strelac, a konačan rezultat postavio je Boško Janković, u 82. minutu. Pred oko 17.890 gledalaca na stadionu Partizana Srbija je nadigrala Švedsku, propustila još nekoliko prilika za ubedljiviju pobedu i u odličnoj atmosferi ušla u pauzu pred nastavak kvalifikacija za Svetsko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvenstvo, 6. juna protiv Austrije u Beogradu.

Selektor Radomir Antić odlučio se za sledećih 11 na početku meča: Dišljenković, Ivanović, Vidić, Subotić, Obradović, Kuzmanović, Krasić, Stanković, Jovanović, Žigić, Lazović.

Srbija je napravila fantastičan start. Već posle 10-ak sekundi meča kompletna ofanzivna linija srpskog tima našla se u šesnaestercu Švedske. Gosti su uspeli da odbrane prvi napad, ali ne i sledeći. Branislav Ivanović je ubacio loptu iz auta sa oko 25 metara, a Žigić je glavom poslao preko Isaksona za rano vođstvo.

Posle početne inicijative Srbije, gosti su uspeli da se oslobode pritiska. U 11. minutu, Henrik Larson je posle greške odbrane iznenada dobio priliku pred golom Dišljenkovića, ali je srpski golman uspeo da skrene loptu u korner i spreči odličnu šansu Šveđana.

U 21. minutu Subotić nije uspeo dobro da zahvati loptu posle centaršuta u šesnaesterac gostiju, da bi u 27. minutu Stanković pokušao sa oko 18 metara, ali je lopta prošla pored gola.

Na drugoj strani, sličnu priliku imao je i Sebastian Larson, ali nakon intervencije srpske odbrane nije uspeo da pogodi cilj.

U 35. minutu, Antić je bio primoran da napravi prvu izmenu. Dišljenković se povredio posle oštrog duela sa Henrikom Larsonom, pa je u igru ušao golman turskog Genčlerbirligija Bojan Isailović.

U 41. minutu Žigić je još bio blizu novog pogotka. Stanković je izneo loptu iz šesnaesterca Srbije, poslao loptu do Lazovića, ovaj centrirao do Žigića, koji međutim nije uspeo da zahvati loptu posle intervencije švedske odbrane.

U nadoknadi vremena Srbije je imala još dve odlične prilike. Bolja je pripala Lazoviću, koji je posle centaršuta odlično primio loptu na grudi i snažno šutirao, ali je Isakson uspeo da odbije loptu u korner. Posle udarca iz ugla Žigić je glavom poslao loptu ka golu, ali mu je zasmetao Lazović.

Početkom drugog poluvremena Antić je napravio nekoliko izmena. Umesto Stankovića je ušao Gojko Kačar, Miloš Ninković je ušao umesto Jovanovića, a Marko Pantelić umesto Lazovića. Nešto kasnije, u 66. minutu Aleksandar Kolarov je zamenio Ivana Obradovića, da bi u 70. minutu Boško Janković ušao umesto strelca jedinog gola Nikole Žigića.

Izmene su donele nešto bolju igru Srbije u nastavku meča. Obradović je nekoliko minuta pre izlaska imao odličan prodor po levoj strani, kada je poslao loptu pred gol protivnika, ali je švedska odbrana u poslednjem trenutku intervenisala ispred Pantelića.

Prethodno je Krasić dva puta probio sa desne strane, ali bez opasnosti po gol Isaksona.

U 73. minutu Sebastijan Larson je pokušao iz slobodnog udarca sa oko 25 metara, ali je Isailović bio siguran, a dva minuta kasnije odličnu priliku stvorio je Aleksandar Kolarov, kada je posle solo-prodora ušao u šesnaesterac Švedske, ali je šutirao pravo u golmana.

U 82. minutu Srbija je povela sa 2:0. Boško Janković je odlično prebacio švedsku odbranu i uposlio Pantelića, da bi nekoliko sekundi kasnije dobio loptu nazad na oko 8 metara i preciznim udarcem savladao Isaksona.

Poslednja šansa pripala je Ivanoviću, koji je u nadoknadi vremena pogodio spoljni deo mreže posle udarca glavom, pa je ostalo 2:0.

Nakon pobede u Konstanci srpski fudbaleri još jednom su ostavili odličan utisak, a selektor Radomir Antić imao je priliku da isproba skoro sve igrače. Neven Subotić debitovao je pred domaćom publikom, odigrao svih 90 minuta i ostavio solidan utisak, iako je imao nekoliko grešaka, a u drugom poluvremenu šansu je dobio i Miloš Ninković.

Srbija – Švedska 2:0 (1:0)

(Žigić 1, Janković 82)

Stadion Partizana; gledalaca: 17.890.

Srbija: Dišljenković (Isailović 36), Ivanović, Obradović (Kolarov 66), Subotić, Vidić, Stanković (Kačar 46), Krasić, Kuzmanović, Jovanović (Ninković 46), Žigić (Janković 70), Lazović (Pantelić 46).

Švedska: Isakson, Nilson (Johanson 46), Melberg (Majstorović 46), Hanson, Edman, Lindgren, Vilhelsmon, Sebastijan Larson, Elm, Berg, Henrik Larson (Nanskog 46).

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rezultat uživo: Srbija - Švedska 1:0

Izvor: RTS, 01.Apr.2009, 21:37

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Švedske sa 2:0, pred više od 20.000 gledalaca, u prijateljskoj utakmici u Beogradu. Golove su postigli Nikola Žigić u 1. minutu meča i Boško Janković u 81. minutu. ..Tok utakmice odredio je prvi gol Srbije koji je Žigić postigao posle auta...

Nastavak na RTS...

Srbija igra fudbal! Pobeda nad Švedskom

Izvor: Mondo, 01.Apr.2009

Srbija pobedila Švedsku 2:0 u prijateljskom meču. Žigić u 37. sekundi i Boško Janković u 82. minutu.

Nastavak na Mondo...

Srbija pobedila Švedsku 2:0

Izvor: Radio 021, 02.Apr.2009

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Švedsku rezultatom 2:0 (1:0) u prijateljskoj utakmici odigranoj na stadionu Partizana. Selektor Radomir Antić najavio je pre utakmice da želi pobedu koja će u nacionalnom timu održati dobru atmosferu uoči nastavka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i...

Nastavak na Radio 021...

Srbija bolja od Švedske 2:0

Izvor: RTS, 02.Apr.2009

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Švedske sa 2:0, pred više od 20.000 gledalaca, u prijateljskoj utakmici u Beogradu. Golove su postigli Nikola Žigić u 1. minutu meča i Boško Janković u 81. minutu. ..Tok utakmice odredio je prvi gol Srbije koji je Žigić postigao posle auta...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.