Nova pobeda Nadala, ovog puta na sudu

Izvor: RTS, 16.Nov.2017, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova pobeda Nadala, ovog puta na sudu

Rafael Nadal tužio je bivšu ministarku sporta Francuske Rozelin Bašelo za klevetu da je koristio doping i dobio na sudu. Bivša ministarka je osuđena i naloženo joj je da plati 12.000 evra.
Nadal je posle presude bio srećan i rekao je da je ovo radostan dan za njega.

„Kao što možete da vidite u medijima, danas je srećan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dan za mene, moj tim i moje fanove", rekao je Nadal.
Rozelin Bašelo je izjavila da je Nadal koristio doping 2013. godine, nakon čega je morao da pauzira sedam meseci. To je bilo 2013. godine. Španac je uzvratio tužbom jer mu je ta izjava nanela štetu.
Rafael Nadal je pre tužbe zahtevao da Međunarodna teniska federacija objavi sve rezultate antidoping testova koji su mu rađeni. Takođe, Španac je izjavio da je bio primoran da podnese tužbu, jer bivša ministarka nije imala nikakve dokaze. Na ime obeštećenja Nadal je tražio 100.000 evra.
"Cilj tužbe je da javne ličnosti ne iznose uvrede ili lažne optužbe na račun sportista bez ijednog dokaza i da pritom ostanu nekažnjene", rekao je Nadal.
Takođe, Španac je rekao da će sav novac uplatiti na račun neke od humanitarnih organizacija u Francuskoj.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SPEKTAKULARNA POBEDA: Veliki Novakov rival DOBIO najvažniji meč u KARIJERI! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Nov.2017

Mizerna odluka...Veliki rival Novaka Đokovića i prvi teniser planete Rafael Nadal ima čime da se ponosi. Španac je ostvario pobedu karijere, dobivši na sudu bivšu francusku ministarku Roselin Bašelo!..Pročitajte i:..USKORO PROMENE: Novi Novakov trener, po svoj prilici, biće poznato tenisko ime!...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.