Nova kazna za Meklaren zbog motora

Izvor: B92, 03.Sep.2015, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova kazna za Meklaren zbog motora

Vozači Meklarena Fernando Alonso i Dženson Baton krenuće na Velikoj nagradi Italije za začelja.

FIA je drugu trku u nizu kaznila britanski tim zbog brojnih promena na novom Hondinom motoru.

Oni su prethodno kažnjeni na Velikog nagradi Belgije, jer su još pre trke na Spa Frankošamu Alonso i Baton su iskoristili dozvoljenu zalihu od pet motora ove sezone, kao i dozvoljen broj rezervnih delova.

Vozači Meklarena su za Moncu dobili nove motore, što je automatski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povuklo kazne od deset pozicija za Alonsa i pet za Batona, zbog komplikovanih pravila F1 ove sezone u vezi sa hibridnim motorima.

Honda se ove godine muči i sa performansama i sa pouzdanošću, u prvoj sezoni u Formuli 1 nakon povlačenja 2008. godine, pa će Alonso i Baton verovatno biti na najnižim startnim pozicijama u Italiji.

Japanski gigant je opremio Meklaren sa dva nova motora unapređenih speficikacija za VN Belgije, a za Moncu je spremio još jedan motor za obojivu vozača za poslednjih osam trka.

U međuvremenu, šef Red Bul tima Kristijan Horner je otkrio Autospotu da su vozači njegove ekipe Danijel Rikardo i Danil Kvjat kažnjeni sa deset pozicija zbog promena motora za Moncu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.