Noris o Meklarenu: I dalje je užasno

Izvor: B92, 11.Jul.2023, 10:13

Noris o Meklarenu: I dalje je užasno

Lando Noris, vozač Meklarena u Formuli 1, objasnio je stanje u ekipi.

Meklaren je "istumbao" inženjersku ekipu nakon prve trke u sezoni i sa svim prinovama iz Ferarija i Red Bula deluju dosta kvalitetnije.

O tome svedoči odličan rezultat Landa Norisa na Silverstonu gde je doneo Meklarenu drugo mesto, a sjajan je bio i timski kolega Oskar Pijastri.

"Ovakve staze nam dozvoljavaju da bolje procenimo pneumatike jer smo videli da smo veoma kompetitivni kada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se radi o maksimalnim brzinama i vožnji u brzim krivinama. Kada smo došli do krivine broj 15 (Stowe) koja je krivina srednje brzine rekao sam da smo možda i najbolji u šampionatu", rekao je Noris.

Ipak, nije sve tako sjajno u ekipi...



"Mi i dalje imamo loš bolid, rekao bih užasan. Pogotovo kada pričamo o krivinama kroz koje se vozi malim brzinama, tada je ovaj bolid izuzetno težak za vožnju. Ljudi se lako uzbude i zbog specifikacija staze pomisle da se nešto promenilo i da smo odjednom mnogo bolji ili mnogo lošiji... Istina, mi smo napredovali, skapirali smo neke bitne stvari poput recimo načina degradacije pneumatika i odmah su došle neke velike stvari. Ne žeim da se zanosim, desile su se dobre stvari i imamo mi još mnogo posla da bismo se takmičili sa Mercedesom, a tek sa Red Bulom"
, objasnio je Lando.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.