Nojer postavio rekord na oproštaju od SP

Izvor: B92, 02.Dec.2022, 00:03

Nojer postavio rekord na oproštaju od SP

Kapiten fudbalske reprezentacije Nemačke Manuel Nojer ušao je danas u istoriju kao golman sa najviše nastupa na svetskim prvenstvima – 19.

Nojer je započeo večerašnju utakmicu protiv Kostarike u Kataru, u poslednjem kolu Grupe E, što je njegov 19 meč na svetskim prvenstvima.

On je tako na večnoj listi pretekao sunarodnika Sepa Majera, svetskog šampiona iz 1974. godine, i Brazilca Klaudija Tafarela, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je pehar podigao 1994. godine.

Njih dvojica su stala na 18 odigranih mečeva na svetskim prvenstvima.

Nojer, koji je sa Nemačkom bio šampion sveta 2014. godine, u Kataru igra na svom četvrtom Svetskom prvenstvu.

Ovaj 36-godišnji čuvar mreže minhenskog Bajerna nije isključio nastup na Svetskom prvenstvu 2026. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku, ali njegove povrede poslednjih godina mogle bi zakomplikuju njegov san.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.