Ništa od protesta zbog ubistva Zvezdinog navijača (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 23.Nov.2014, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ništa od protesta zbog ubistva Zvezdinog navijača (FOTO) (VIDEO)

Iako je bilo najavljeno da će navijači Crvene zvezde, ali i ostale grupe, doći ispred turske ambasade kako bi protestvovali zbog ubistva Marka Ivkovića, nekoliko desetina ljudi se vrlo brzo razišla iz Krunske ulice

Uprkos najavama desničarskog pokreta “1389″, nije bilo protesta ispred Ambasade Turske u Beogradu, u Krunskoj ulici, povodom ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Protest je trebalo da bude održan u podne, tako da su pripadnici snaga bezbednosti obezbeđivali državne institucije i ambasade u centru grada.

Najpre je bilo najavljeno da će se demonstranti oko 12 sati okupiti kod turske ambasade, pa zatim ispred Marakane, ali se u to vreme okupilo manja grupa uglavnom mlađih navijača, koji su ubrzo odustali od organizacije protesta i razišli se.

Bilo je i nezvaničnih najava da će se oni okupiti kod hrama Svetog Save na Vračar, pa ispred zgrade Vlade Srbije i zatim kod crkve Svetog Marka, ali niko se nije pojavio.

Takođe, u subotu se nekoliko stotina građana okupilo isped turske ambasade u Beogradu u znak protesta zbog ubistva navijača, ali im policija nije dozvolila da se približe zgradi diplomatskog predstavništva. Prethodno su odali počast Ivkoviću i zapalili sveće u crkvi Svetog Marka, a ispred ambasade palili su baklje i pevali “Zvezdine” pesme.

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović  optužio je tursku policiju da snosi odgovornost za ubistvo Ivkovića, dok se trener Galatasaraja iskreno pokajao što je rekao da su navijači Zvezde teroristi.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.