Ništa od Budućnosti, Lazme ipak u Francuskoj

Izvor: Vesti-online.com, 11.Feb.2019, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ništa od Budućnosti, Lazme ipak u Francuskoj

Posle povezivanja sa ekipom Budućnosti, bivši igrač Panatinaikosa se odlučio za Strazbur.

Gabonac je posle drugog rastanka sa atinskim klubom mogao da traži samo angažman van Evrolige. Podgoričani su želeli da ga iskoriste za mečeve plej-ofa ABA lige.

Trener Strazbura Vensan Kole je oduševljen dolaskom Lazmea:

- Veoma smo srećni što možemo da pozdravimo igrača kog znamo vrlo dobro. Ima fenomenalne fizičke predispozicije, igru i u napadu, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i u odbrani. Biće veliko pojačanje za naš tim. Očekujem da će postati jedan od lidera ekipe - rekao je Kole.

Lazme (36) je evropsku karijeru započeo u Partizanu 2008. godine. Usledili su Makabi Tel Aviv, Spartak Sankt Petersburgh, Obradorio, Anadolu Efes, Galatasaraj, UNIKS i dva puta Panatinaikos.

Proglašavan je ta najboljeg defanzivca Evrolige 2013. godine, člana drugog tima Evrolige 2014. godine, dizao je pehar Evrokupa, a za najboljeg igrača finala Evrokupa imenovan je 2016. godine.

U PAO-u je beležio 5.1 poen 2.8 skokova tokom sezone, a prelazi u klub koji je je sedmi u francuskoj ligi sa 11-9.

Dvostruki je šampion Grčke, šampion Izraela i prvak ABA lige sa Partizanom 2009. godine.

Stephane Lasme signs with Strasbourg https://t.co/lHSF3kVTmQ— Sportando (@Sportando) 11. фебруар 2019.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.