Nismo zaslužili takve uvrede

Izvor: Vesti-online.com, 16.Sep.2012, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nismo zaslužili takve uvrede"

"Uvek smo moji drugovi i ja želeli najbolje za našu zemlju, ostavljali srce na parketu čak i kad nam nije išlo, pa zato ne želim da mi bilo ko uzme i obraz", kaže Nenad Krstić.

Duda Ivković i Nenad Krstić

Najbolji košarkaši Srbije su uz padove i uspone kroz kvalifikacije konačno uskočila u voz za Evrobasket 2013. "Orlovi" su, kao treći u grupi, seli u poslednji red poslednjeg vagona za Sloveniju. To je prethodnih dana, posebno posle poraza od Estonije koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je "proglasio" duel sa Izraelom "sudnjim" za našu "kraljicu igara", izazvalo mnogo reakcija, kritika, a pale su i neke teške javne reči.

Posle trijumfa nad Izraelcima usledila je kontrareakcija pojedinih košarkaša, koji su javno rekli šta im smeta. Među njima je i kapiten Nenad Krstić, čije je mišljenje izneto na Tviter nalogu, čini se najviše privuklo pažnje, posebno medija. Ubrzo je usledio odgovor.

"Da se razumemo, nisam ljut na medije u globalu, već sam napisao ime određenog", naglasio je Krstić i obrazložio svoj gest: "Relativno sam dugo u košarci, koja je javni posao, pa samim tim je i podložna javnim kritikama. Navikao sam i uvek sam spreman da saslušam, pročitam kritiku, pa i ako nije adekvatna. Ljudi smo, svi mi grešimo. Setite se 2005. posle poraza od Francuske na EP bio je 'dan žalosti'. Nikakav nije problem da neko kaže, napiše da ne znamo da igramo, da smo bili loši... Ali, stvarno to što je pominjano tamo nema veze sa bilo kakvim kritikama, izlazi daleko van košarkaških okvira, da ne pomenem teže reči... Sigurno da neće niko da nas mazi kada ne igram(o) dovoljno dobro za svoju zemlju. Ali, do sada sam uvek za Srbiju davao srce, pa ne želim da mi neko uzme obraz ukoliko se nekome učini da moja učinak nije adekvatan onome što se od mene očekuje"!

Nacija nije očekivala da ćemo sa "zvukom poslednje sirene" otići na Evrobasket?

 

"Slažem se i zbog toga smo zaslužili kritike... Sigurno je da smo loše igrali, da smo mogli daleko bolje. Bilo je raznih problema, od povreda koje su pojedine saigrače prebrisale sa spiska još pre početka priprema, pa zatim tokom priprema. Nisu nas zaobilazile ni tokom takmičenja. Naša grupa je bila "razbacana" po celom kontinentu, nismo kao ostale grupe imali bar dovoljno slobodnog vremena. Čak petorica košarkaša su debitanti, trebalo je vreme da uđu u sistem... Ne želim da nabrajam sve poteškoće koje smo morali da "preskačemo", niti da tražim alibi. Na kraju, ispunili smo primarni cilj - plasman na EP. I pored toga, ponavljam, zaslužili smo kritike i uvek možemo da pričamo o razlozima "za" i "protiv". Treba da se čuju razna mišljenja, da izvučemo pouke, da sve ponovo analiziramo, ali gde vode ta vređanja. Mislim da je to, u najmanju ruku, nekorektno".

Čini se da ste, kao tim, nakupili dosta besa u sebi, koji je "eksplodirao" posle Izraela?

"Bili smo besni pre svega na sebe. Ne ide nam kako smo očekivali, a pritom se piše sve i svašta. Znali smo koliko taj duel sa Izraleom znači za našu košarku. Koliko sam video, svi moji drugovi iz reprezentacije su prihvatili krivicu, ali i kazali su šta im smeta, kao i ja. Pri tom ne mislim na pomenute kritike, apsolutno osnovane. Mi bez medija ne možemo, niti, hajde da kažem, mediji bez košarke. Znam da javnost zanima šta se dešava i treba da je zanima. Uvek sam izlazio u susret svima, nikad nisam delio medije na ove ili one. Svako ima pravo na stav. S tim nemam problem, niti moji saigrači, ali niko nije zaslužio da bude tako vređan, kao što smo mi doživeli pre nekoliko dana", završava Krstić.

 

Zaboravljena povreda

Prilikom nabrajanja problema s kojima se naš nacionalni tim susretao tokom priprema, Krstić zaobilazi jedan - svoju povredu. Iako ga je ona "izbacila" sa priprema, nije želeo da ostavi saigrače na cedilu.

"Ma, u redu je. Šta imam sad to da pominjem? Ne tražim tapšanje po ramenu. Već sam pričao da imam moralnu obavezu, pre svega želju da pomognem saigračima u kvalifikacijama. To je to. Moj izbor. Idemo dalje", kaže Krstić.

 

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.