Nisam Klop sa Alpa, želim da se proslavim u PL

Izvor: B92, 07.Dec.2018, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nisam Klop sa Alpa, želim da se proslavim u PL"

Novi trener fudbalera Sautemptona Ralf Hazenhitl rekao je da ne voli nadimak "Klop sa Alpa" i dodao da želi sam da stekne ime u Premijer ligi.

Hazenhitl, koji je imenovan za novog trenera Sautemptona, rekao je da se ne plaši posla, nakon što je na Vembliju gledao poraz od Totenhema, 3:1.

"Prvi cilj je da se izvučemo iz zone ispadanja", rekao je Austrijanac, koji je zajedno sa trenerom Liverpula Jirgenom Klopom polagao za trenersku licencu, preneli su britanski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mediji.

Njih dvojica imaju dobar odnos, zbog čega je Hazenhitl i dobio nadimak "Klop sa Alpa".

"Ne sviđa mi se toliko. Želim da budem lik u svojoj priči. Oduvek sam voleo njegov fudbal, proaktivan način igranja, on je svojim fudbalom ostavio trag u Nemačkoj. To je uticalo na moj stil", naveo je Hazenhitl.

On je naveo da bi bilo fantastično da ponovi uspeh koji je ostvario Klop, ali je rekao da "ima drugih probema".

"Ovo je veliki izazov, ali i logičan korak u mojoj karijeri. Moj cilj je da se proslavim u Premijer ligi. Kada sam otišao iz Lajpciga razmišljao sam o narednom koraku, želim da stanem pred novi tim, novi jezik, da se razvijem na ličnom planu i po pitanju pogleda na fudbal i zbog toga sam odlučio da dođem u Sautempton", dodao je on.

Austrijski trener negirao je pisanje medija da ga je uprava Arsenala kontaktirala po odlasku Arsena Vengera.

"Uvek sam mislio da moje ime nije dovoljno poznato za prvih šest klubova u Engleskoj", rekao je on.

Hazenhitl je potpisao ugovor na dve i po godine sa Sautemptonom, koji je promenio tri trenera za 18 meseci.

"Želim da ostavim trag ovde. Radujem se, ne plašim se ničega. Prošle godine sam imao fantastičan tim u Ligi šampiona, bili smo na veoma visokom nivou, ovaj korak nije najlakši, ali nikada u životu nisam želeo lake stvari. Uvek iskušavam sebe novim izazovima", rekao je on.

Novi trener Sautemptona dodao je da želi da gurne ekipu do njenih granica, pre nego što odluči o mogućim transferima u januarskom prelaznom roku. Uprava mu je obećala podršku u zimskom prelaznom roku, a Hazenhitl je rekao da okretanje prelaznom roku nije uvek najbolja filozofija.

"Ako želite garancije, onda kupite mašinu za pranje veša", naveo je Hazenhitl.

Posle 15 kola u Premijer ligi, Sautempton se nalazi u zoni ispadanja, na 18. mestu sa devet bodova, koliko imaju Barnli na 19. mestu i poslednjeplasirani Fulam. Prvi iznad zone ispadanja je Hadersfild sa 10 bodova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.