Niš je ovo čekao od 1982, moramo to da igramo!

Izvor: Mondo, 19.Jun.2019, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Niš je ovo čekao od 1982, moramo to da igramo!"

Prvi čovek kluba najavljuje spektakl, dok trener Lalatović "spušta loptu" i ukazuje na kvalitet Flore.

FK Radnički Niš nije imao sreće na žrebu za drugo kolo kvalifikacija, jer je dobio najtežeg potencijalnog protivnika - Ajntraht iz Frankfurta.

Ekipa čiji su članovi Filip Kostić, Mijat Gaćinović i odnedavno Dejan Joveljić ispala je prošle sezone u polufinalu protiv Čelsija (na penale), a takmičarsku 2019/20 mogla bi da počne upravo u Nišu, ako Radnički >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pre toga eliminiše lidera estonskog prvenstva - Floru iz Talina.

Prvi čovek Radničkog Ivica Tončev nije bio nezadovoljan izborom na žrebu za 2. kolo. Naprotiv!

"Veliki klub se postaje i vraća se na stare staze igranjem velikih utakmica. Srećan sam što smo izvukli Ajntraht, jer da bi se Radnički vratio na stare staze mora da igra ovakve utakmice. Kada sam se vratio u Niš obećao sam mojim sugrađanima i navijačima kluba da će Radnički igrati velike utakmice, a nadam se da će to biti već sada, ako budemo prošli prvo kolo protiv Flore", izjavio je on.

Prošlog leta, na "Čairu" je igrao Makabi. Ovog jula, na obnovljeni niški teren mogao bi da stigne mnogo veći tim.

"O ovoj utakmici pričaće se dugo, jer ovako veliki klub nije došao u Niš još od 1982. godine. Tada smo igrali sa Hamburgom polufinale Kupa UEFA, a sada možemo da igramo sa Ajntrahtom, koji je nedavno igrao polufinale ovog istog takmičenja. Ne bih bio zadovoljan da smo izvukli nekog protivnika za koga bi rekli da je lak. Volim da igramo velike i teške utakmice. Da pokažemo svima da Radnički zna da igra ovakve. Gospodin Lalatović je već počeo da priprema našu ekipu za izlazak u Evropu. Mislim da ćemo biti jači nego što smo bili prošle godine i da ćemo imati šta da pokažemo", dodao je Tončev.

Naravno, da bi Nišlije istrčale na duel Ajntrahtu, moraće da eliminišu Floru iz Talina, koja nije zvučan protivnik, ali je potencijalno veoma nezgodan, jer je estonsko prvenstvo u toku, a Flora je ubedljivo prva, sa 13 pobeda, remijem i porazom u 15 kola.

Zbog toga, trener Nenad Lalatović upozorava...

"Spektakl protiv Ajntrahta je jako daleko. Mi prvo treba da prođemo Floru, a to je, verujte mi, opasan tim. Njihovo prvenstvo uveliko traje, prvi su na tabeli, imaju prvog strelca lige i imaju najboljeg igrača Estonije u poslednjoj deceniji Konstantina Vasiljeva, koji je zagorčao život reprezentaciji Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine", rekao je on.

Na dan kada je Radnički ozvaničio dolazak Nikole Petrovića (31), golmana Napretka, i Luke Čermelja (23) zadnjeg veznog Teleoptika, Lalatović je podsetio da je za razliku od Flore - njegov tim i dalje u procesu stvaranja.

"Mi još uvek nemamo iskristalisan tim. Puno igrača nam je otišlo, očekujemo četvoricu ili petoricu da nam se priključe i ja ću sve to morati da uigram u roku od dve sedmice. Zbog toga sam veoma oprezan pred te mečeve sa Estoncima, ali se nadam da ćemo uspeti da ih prođemo i da onda Nišlijama podarimo dve nezaboravne utakmice protiv jedne od najboljih ekipa u Nemačkoj. Mislim da je Radnički zaslužio da odigra utakmice protiv jednog takvog rivala", dodao je Lalatović.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.