Izvor: Blic, 09.Mar.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nirnberg iznenadio HSV, Bajer lako protiv Hanovera

Fudbaleri Nirnberga su uspeli da zaustave Hamburger u nameri da preskoči Verder na drugom mestu Bundes lige posle utakmica 23. kola. Kiks HSV-a prijao je lideru Bajernu, ali i Bajeru, koji je bez mnogo problema pobedio Hanover.

Uzbudljiviji fudbal na IziKredit stadionu gledan je u prvih 45 minuta, kada su gosti imali nekoliko dobrih prilika, pre svih Van der Vart i Olić. U 20. minutu Holanđanin je umalo pogodio mrežu direktno iz kornera, a onda je Olić pogodio prečku. Odgovor sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << druge strane je stigao u finišu poluvremena, kada je sudija posle konsultacija sa pomoćnikom dosudio penal za autsajdere. Ipak, Mismović je traljavo šutirao sa bele tačke, pa Rost nije imao težak posao da odbrani svoj gol.

U drugom poluvremenu najopasniji je bio Jarolim, koji je bombom sa distance samo zatresao prečku.

Remi Hamburgera sa pretposlednjom ekipom prvenstva dosta je značila Bajeru, koji je posle današnjeg rutinskog trijumfa nad Hanoverom od 2:0 stigao na bod od treće pozicije na tabeli. Heroj Leverkuzena je večeras bio Gekas, koji je u 30. minutu postigao gol, a onda deset minuta kasnije upisao i asistenciju.

Rezultati 23. kola Bundeslige:

Bajer Leverkuzen - Hanover 2:0


(Gekas 30, Barneta 40)

Nirnberg - Hamburger 0:0

Petak i subota:


Arminija - Šalke 0:2

Bajern - Karlsrue 2:0

Duizburg - Hanza 1:1

Ajntraht - Bohum 1:1

Štutgart - Verder 6:3

Volfzburg - Kotbus 3:0

Borusija – Herta 1:1

Tabela: Bajern 50, Verder 43, Hamburger 42, Bajer 41, Šalke 38, Karlsrue 36, Štutgart 34 (-1), Volfsburg 33, Ajntraht 33, Hanover 32, Herta 31, Bohum 30, Borusija 29, Hanza 23, Arminija 19, Duizburg 18, Nirnberg 18, Kotbus 17 (-1)

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.