Izvor: MozzartSport.com, 21.Jul.2020, 12:13

Ninkovićev Sidnej hita ka odbrani trona

Nebeskoplavi dočekuju Njukasl Džetse protiv kojih će im biti potreban bod kako bi ponovo prigrabili takozvani Premijer Plate za prvaka u ligaškom delu prvenstva

Australijska A liga nastavljena je prethodne nedelje posle gotovo četiri meseca pauze, a šampion Sidnej odmah se vratio na pobednički put. Ekipa za koju nastupa bivši fudbaler Crvene zvezde, Miloš Ninković, slavila je u prethodnom kolu protiv Velington Finiksa nakon što je u furioznoj završnici “okrenula“ >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << protivnika, a svoj doprinos dao je i srpski internacionalac u dresu Nebeskoplavih prelepom asistencijom.

Međutim, desetka Sidneja zaslužila je odmor i današnji meč sa Njukaslom počinje sa klupe (11.30). Džetsi su u prethodnom kolu takođe slavili kod kuće protiv Melburn Sitija i trenutno su na samo jednom porazu iz prethodnih osam duela, ali su zbog lošeg starta sezone tek na devetoj poziciji.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Sidnej s druge strane nezadrživo grabi ka odbrani titule. Klub iz najvećeg grada Australije je u trijumfom u prethodnom kolu učvrstio lidersku poziciju, pa posle poraza prvog pratioca Melburna u povratničkom kolu, sada ima čak 11 bodova prednost i čak i remi će mu biti dovoljan u današnjem sudaru kako bi prigrabio takozvani Premijer Plate za šampiona ligaškog dela, koji bi bio treći u poslednje četiri sezone za Sidnej.

Međutim, potom sledi plej-of u kome učestvuje prvih šest timova, a dva prvoplasirana tima ka Velikom finalu kreću od polufinala. Nebeskoplavi su za koplje iznad svih ove sezone, posle 21 utakmice imaju samo dva poraza i tri remija, uz 16 pobeda i svega 17 primljenih golova i više od dva postignuta pogotka po meču u proseku – 45.

Njukaslu dueli sa Sidnejom ne prijaju. Džetsi su na prethodnih pet međusobnih susreta u svim takmičenjima slavili samo jednom, uz remi i tri poraza. Broj golova na tim mečevima varira. U dva navrata bilo ih je tri ili više, a tri puta došla je igra 0-2.

AUSTRALIJA 1

Utorak

11.30: (1,82) Sidnej (3,60) Njukasl Džets (3,90)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.