Nikom ništa sem respekta

Izvor: Glas javnosti, 08.Dec.2009, 02:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikom ništa sem respekta

Trener košarkaša Crvene zvezde Aco Petrović kaže da bi njegova ekipa mogla mnogo da dobije na današnjoj utakmici sa francuskim Šoleom u trećem kolu Evrokupa, ali i da je svestan da će biti teško stići do pobede.

- Eventualnom pobedom možemo mnogo posla da završimo u Evrokupu. Dobro je što smo domaćini, pošto je prošla nedelja bila izuzetno teška - rekao je Petrović, čiji je tim prošle nedelje pobedio Helios i Beneton, a izgubio od Hemofarma.

Bodi ispratio >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << FMP

Košarkaši FMP-a danas će biti gosti kod letonske Rige u trećem kolu Evročelendž kupa, u kome bi ih eventualna pobeda dovela na prag od plasmana u narednu fazu takmičenja. Trener FMP-a Vlade Đurović na meču u Rigi, koji će početi u 19.30, sigurno neće moći da računa na Bojana Radetića i Dragana Labovića, koji su ostali u Beogradu. Ostatak ekipe je na aerodromu „Nikola Tesla“ neočekivano ispratio i proslavljeni srpski košarkaš Dejan Bodiroga, koji je sa porodicom putovao u SAD.

- Nadam se da ćemo biti istrajni i koncentrisani. Ako budemo igrali u visokom ritmu, možemo do pobede - dodao je Petrović, koji možda neće moći da računa na rovite Majka Tejlora i Vuka Radivojevića, dok je kapiten Tadija Dragićević iscrpljen.

Trener „crveno-belih“ je podsetio da je Šole trenutno drugi na tabeli francuskog prvenstva, u kome je doživeo samo dva poraza.

- To je veoma kvalitetan tim... Imaju mnogo igrača u rotaciji, veoma su jaki u tranziciji, što im je možda i najjača karakteristika. Imaju mnogo izuzetno atletski građenih igrača u sastavu, pa dobro trče i dominiraju u skoku - kazao je Petrović i dodao:

- Činjenica da su na prethodne dve utakmice imali 19 skokova u napadu najbolje ilustruje njihovu dominaciju pod koševima - dodao je trener „crveno-belih“.

Lider Grupe F Evrokupa, uprkos pohvala Petrovića na račun Šolea, trenutno je ipak Zvezda, koja ima maksimalan učinak iz prve dve utakmice. Šole i Beneton su ostvarili po pobedu, dok je Dinamo iz Moskve poražen na oba susreta. Duel između Crvene zvezde i Šolea igraće se danas 18 sati u dvorani „Pionir“. Vršački Hemofarm će igrati u gostima kod francuskog Lemana.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.