Izvor: MozzartSport.com, 16.Jul.2020, 09:02

Nikolićev Dan D: Bitka za Moskvu i Ligu šampiona

Lokomotiva i dalje na mestu koje vodi u evro-elitu i pored četiri vezana remija. Timu srpskog stručnjaka prete Krasnodar i sve bolji Armejci

Četiri uzastopna nerešena ishoda i to tri protiv dosta slabijih timova, doveli su Lokomotivu u poziciju da više nije sigurna na drugoj poziciji koja vodi u grupnu fazu Lige šampiona naredne sezone. Na ruku moskovskom timu koji trenira Marko Nikolić išli su na ruku i kiksevi rivala za vicešampionsku titulu, Krasnodara i CSKA.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Danas (19.30) je bitka za Moskvu protiv Armejaca koji i dalje gaje nadu da mogu do druge pozicije ili bar treće koje donosi kvalifikacije za Ligu šampiona. CSKA je do prošlog vikenda bio u seriji od tri pobede, bez primljenog pogotka, ali je u nedelju neočekivano na pravio kiks na svom terenu, odigrao samo 1:1 sa Rubinom i pokvario šanse da se dokopa druge pozicije. Lokomotiva ima četiri boda više od gradskog rivala, ali samo dva od Krasnodara koji je takođe u lošoj formi u finišu sezone. Lokomotiva je bez poraza od dolaska Marka Nikolića na kormilo kluba, ali sa samo dve pobede. Na svih šest utakmice Železničara bilo je 0-2 gola od dolaska srpskog trenera.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Problem za Lokomotivu je što ima veliki posed lopte, ali malu zaradu od toga. Ne stvara dovoljno šansi, a samim tim ne može ni do golova. S druge strane, CSKA je potpuno nepredvidiva ekipa, kao i svaka koja ima dosta mladih igrača u timu, pa može doslovno svakog da pobedi i od svakog da izgubi. Lokomotiva od 2016. godine nije na svom terenu pobedile Armejce, mnogo bolje joj je išlo u gostima. U poslednje četiri međusobne utakmice bilo je malo golova, 0-2. U prvom delu sezone bilo je 1:0 za CSKA, a gol je postigao Čalov iz penala.

Nikolić je od dolaska u Rusiji na meti sportske javnosti koja nije blagonaklono dočekala smenu Jurija Sjomina i dolazak nekadašnjeg trenera Rada, Partizana, Olimpije i mađarskog Fehervara. Bivši golman reprezentacije Rusije Ruslan Nigmatulin kaže da Nikolić nije mogao više da utiče na igru Lokomotive.

"Do sada nije mogao ozbiljno da utiče na igru Lokosa. Po mom mišljenju, zadatak Nikolića koji je došao u gotov tim, bio je da sačuva sve dobre strane dosadašnje sezone zahvaljujući čemu su Železničari na drugom mestu. Igra se nije suštinski promenila, ali u ovom trenutku broj bodova nije dobar. Međutim, nije dugo radio s timom. Drugačije bi bilo da je ekipu preuzeo domaći trener koji poznaje mentalitet i celu unutrašnju strukturu. Nikoliću, kao i svakom treneru, treba vreme da se prilagodi. Ne bih mogao da kažem ko ima veće šanse za pobedu u derbiju jer su oba tima nestabilna i pružaju osrednje partije”, rekao je Nigmatulin za “Sport Ekspres”.

Za Lokomotivu dugo već ne igraju Giljerme I Crnogorac Luka Đorđević. CSKA za gradski derbi neće moći da računa na suspendovanog Islanđanina Arnora Sigurdsona I povređenog Ilzata Ahmetova. Očekuje se tvrda utakmica gde bi jedan gol mogao da odluči pobednika. Veliki je ulog - Liga šampiona. Armejci na gostovanjima nisu primili gol već tri utakmice, uz gol-razliku 8:0.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U isto vreme od 19.30 igra se još jedna bitna utakmica pretposlednjeg kola šampionata Rusije. Tambov dočekuje Soči u meču za opstanak. Gosti imaju tri boda više. Domaćinu gori pod nogama posle samo boda u šest utakmica u nastavku sezone. Tambov igra utakmice sa dosta golova. Na čak poslednjih sedam je bilo 3+. S druge strane, Soči igra tvrde mečeve sa malim brojem pogodaka. Na prethodnih pet samo je jedna završila sa tri i više golova. U prvom delu sezone Tambov je slavio u Sočiju sa 2:1. Tambov ove sezone igra utakmice kao domaćin u Nižnjem Novgorodu.

RUSIJA 1 - 29. KOLO

Sreda

Ural – Arsenal Tula 1:3 (1:1)

/Bicfalvi 38 – Klusevič 13, Pantelejev 74, Tkačev 90+4/

Krila Sovjetov – Krasnodar 0:0

Spartak Moskva – Ahmat 3:0 (0:0)

/Zobnin 51, Sobolev 81, Til 90+3/

Zenit - Orenburg 4:1 (1:1)

/Malik 2ag, Azmun 61, 71, Dzjuba 90+1 - Fameje 32/

Četvrtak

17.00: (2,80) Rubin (3,00) Rostov (2,75)

17.00: (3,90) Ufa (3,10) Dinamo (2,10)

19.30: (2,90) Lokomotiva (3,10) CSKA (2,55)

19.30: (2,75) Tambov (3,20) Soči (2,65)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.