Izvor: Blic, 13.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić spreman za Švajcarsku

Nikolić spreman za Švajcarsku

Doktor rukometaša Milan Babić bio je juče najtraženija osoba u gradu, a razlog je povreda Ratka Nikolića koji se s bolnom grimasom na licu uhvatio za levu nogu i pre vremena morao da napusti trening meč s olimpijskom reprezentacijom. Nikolić je jedan od najboljih pivotmena na svetu i njegov izostanak bi znatno umanjio šanse plavih za medalju na Evropskom prvenstvu u Švajcarskoj (26. januar - 5. februar).

- Uhvatila nas je panika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali ispostavilo se bez razloga. Na sreću! Ratko je ove sezone dugo pauzirao zbog problema s primicačem leve noge i uplašili smo se da nije obnovio povredu. Morali smo da sačekamo jutro kako bismo potvrdili da je u pitanju samo lakše istegnuće mišića. Ponovo, na sreću. Jer da je opet u pitanju bio primicač, bojim se da bi ga čekala nova, duga pauza. Ovako, odmorio se 24 sata i danas će početi s laganim treninzima - izjavio je doktor Babić. Nikolić je od početka priprema za EP radio po posebnom režimu?

- Da. Iza njega je naporna sezona, kao uostalom i kod svih naših rukometaša, a sredina sezone je, nažalost, najčešći period za povrede. Vidite, svi rukometaši vuku neke hronične povrede koje im, s vremena na vreme, prave manje ili veće probleme. Ratko je snažan momak i biće sve u redu s njim. Golman Arpad Šterbik je takođe trenirao po specijalnom režimu i sada se oseća odlično. Kakva je situacija s ostalim reprezentativcima?

- Petar Kapisoda je izvrnuo levi zglob i pauziraće dva ili tri dana. Ostali su u redu - dodao je Babić.

Gotovo je sigurno da će Nikolić i Kapisoda preskočiti prijateljski meč s Danskom koja u subotu (18 časova, slobodan ulaz) gostuje u dvorani 'Pionir'.

Veliki problem ima i danski selektor Ulrik Vilbek koji će na EP krenuti bez najboljeg igrača Larsa Jepesena. Rukometaš Barselone povredio je levi skočni zglob i doktori su saopštili da će morati da miruje najmanje četiri nedelje. A. Pijevac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.