Izvor: MozzartSport.com, 27.Feb.2021, 20:10

Nikolić pocrveneo u gradskom derbiju, ali slavi veliki trijumf (VIDEO)

Lokomotiva na sjajan način otvorila drugi deo sezone, srpski trener i treći put zaredom arhivirao CSKA

Uprkos čestim oscilacijama u prvom delu sezone, uprava Lokomotive je odlučila da ukaže poverenje treneru Marku Nikoliću - nije pogrešila. Mašinovođe su drugi deo sezone u ruskoj Premijer ligi otvorile pobedom u gradskom derbiju protiv CSKA (2:0), iako srpski stručnjak poslednjih 20 minuta nije bio u svoj saigrače. Iskipeo je zbog odluke da se Armejcima >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dosudi penal, koji u gol ipak nije pretvorio Nikola Vlašić. Lokomotiva je trijumfom nad drugoplasiranim timom prvenstva skočila na šesto mesto i tako na najbolji mogući način otpočela borbu za mesta koja vode na evroscenu. Sa 31 osvojenim bodom, ekipa bivšeg trenera Partizana je na četiri boda od gradskog rivala Spartaka, koji ima i utakmicu manje.

Domaćin je dva puta tresao mrežu gradskog rivala u prilično izjednačenom prvom poluvremenu. Iskoristili su svoje šanse Nikolićevi puleni, dok je iskusni Giljerme osujetio tri pokušaja protivničkih fudbalera. Očekivano je u drugih 45 minuta ekipa Viktora Gončarenka dominirala, ali je hrvatski reprezentativac Vlašić propustio idealnu priliku da meč uvede u neizvesnu završnicu.

Ušla je Lokomotiva desetkovana u utakmicu, bez povređenih Smolova, Ze Luisa, Lisova, Ignjateva i Živogljadova, ali je to nije omelo da već posle šest minuta stigne do prednosti. Lisakovič je prihvatio pas Kulikova u kaznenom prostoru rivala se odlično okrenuo i snažnim udarcem levom nogom zatresao mrežu CSKA.

U najboljem mogućem trenutku domaćin je duplirao prednost - sjajan pogodak postigao je Gžegož Krihovijak. Iskusni Poljak je uhvatio volej na ivici kaznenog prostora i razornim udarcem poceo mrežu iza nemoćnog Pomazuna.

Otišlo se sa 2:0 na odmor, odmah je dvostruku izmenu napravio Gončarenko: Kučaev i Edžuke su zamenili Sigurdsona i Šenikova. Igralo se u drugom delu pretežno pred golom Mašinovođa, ali je odbrana odolevala, sve do 73. minuta. Činilo se da je lopta pogodila u ruku jednog od igrača domaće ekipe, sudija je pogledao snimak i potom pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo ponajbolji igrač Armejaca Vlašić, stavio je loptu na kreč i posle sudijskog zvižduka je poslao nebom pod oblake.

Marko Nikolić je pobesneo zbog odluke da se gostima dodeli jedanaesterac, imao je šta da kaže glavnom arbitru, nije ga smirilo ni to što ga CSKA nije iskoristio. Sudija Kukujan mu je najpre pokazao žuti karton, a pošto se ni tada bivši šef struke Partizana nije smirio, usledio je i crveni.

Izdržala je odbrana Lokomotive bez svog kormilara, pa je na najbolji mogući način sastav iz glavnog grada Rusije otvorio drugi deo sezone.

PREMIJER LIGA RUSIJE - 20. KOLO

Petak

Tambov - Rotor 1:3 (1:0)

/Arkipov 41 - Gigašvili 54ag, Ponse 58, Kipijani 72/

Subota

Himki - Ufa 2:1 (0:0)

/Konate 49, Glušakov 62 - Kamilov 90+4/

Zenit - Rostov 2:2 (0:1)

/Pojarkov ag 73, Kuzjajev 78 - Sove 44, 89/

Lokomotiva M. - CSKA M. 2:0 (2:0)

/Lisakovič 6, Krihovijak 41/

Soči - Arsenal 4:0 (0:0)

/Zabolotnji 51, Terekov 53, Žoaozinjo 58, Jusupov 67/

Nedelja

12.00: (1,90) Spartak M. (3,45) Rubin (4,20)

14.30: (2,70) Ahmat (3,05) Dinamo M. (2,80)

17.00: (1,50) Krasnodar (4,20) Ural (6,75)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.