Nikad nije kasno za milionski ugovor: Tošić u Kini

Izvor: Mondo, 16.Maj.2018, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikad nije kasno za milionski ugovor: Tošić u Kini

Ugovor karijere za srpskog štopera koji je u januaru proslavio 33. rođendan.

Foto: MN Press/arhiva

I Duško Tošić se seli u Kinu!

Mediji iz Turske prenose da je srpski reprezentativac prihvatio uslove iz najmnogoljudnije zemlje sveta i da će u naredne tri sezone nositi dresu trofejnog Guangdžou Evergrandea, kluba za koji nastupa i Nemanja Gudelj.

Trener Fabio Kanavaro označio je Tošića kao prioritet u ovom prelaznom roku, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 5 miliona vredna ponuda Bešiktašu - bila je dovoljna za njegov transfer.

Kako prenose turski mediji, Duško Tošić je potpisao trogodišnji ugovor vredan 10 miliona evra, a ne bi trebalo zaboraviti da su i Kinezi izdašni kada su u pitanju i bonusi.

Tošić se neće naći u protokolu za meč poslednjeg kola šampionata Turske, a u Kinu će se preseliti 18. juna kada bude "otvorena letnja pijaca".

Guangdžou u svom sastavu pored Gudelja ima i dvojicu Brazilaca (Alan Karvaljo i Rikardo Gular), odnosno jednog Južnokorejanca (Kim Jung-Gvon), a videćemo kako će rešiti problem stranaca pošto u protokolu mogu da se nađu samo trojica.

Tošić je u prethodne tri godine bio član Bešiktaša sa kojim je bio i prvak Turske, a pre toga je u ovoj zemlji nastupao i za Genčlerbirligi. Na fudbalskoj sceni aktivan je još od 2002. godine kada je debitovao za OFK Beograd, a igrao je i za Sošo, Verder, Portsmut, KPR i Betis u inostranstvu, odnosno još Crvenu zvezdu u Srbiji.

Duško Tošić podjednako dobro igra na mestu štopera i levog beka, a za reprezentaciju Srbije je do sada odigrao 22 meča i postigao jedan gol.

Očekuje se da bude i na širem spisku za Mundijal u Rusiji.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.