Izvor: MozzartSport.com, 01.Jul.2020, 19:48

Nica dala 7.000.000 + 15% za rezervnog napadača

Amin Gujri stigao iz Liona

U Srbiji se iznenadimo kad večiti beogradski rivali daju više od 1.000.000 evra za pojačanje, u bogatoj Francuskoj cene su odavno probile taj plafon. Toliko da je Nica danas dala 7.000.000 evra za Amina Gujrija, iako bi 20-godišnji napadač trebalo da ima ulogu rezerviste s obzirom da je Kasper Dolberg prvi špic kluba za Azurne obale.

Istina, nije Gujri bilo ko. Reč je o veoma talentovanom napadaču zbog čega se Nica >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << obavezala i da će Lionu predate 15 odsto od njegovog narednog transfera.

Sam Lion nije ni želeo da prodaje, nudio je igraču pozajmicu na godinu dana, ali je Amin to odbio. Jasno je koliko se šansa teže dobija ako klub zna da će da te izgubi na kraju sezone. Lionov trener Rudi Garsija ga je svejedno na sva usta nahvalio, rekavši da je reč o velikom talent sa sjajnim mentalnim sklopom. Ali…

Došao je kod mene i rekao mi: ‘Moram da igram, želim da idem’. Razumeo sam ga”, rekao je Garsija.

Na kraju dogovor, Nica je dobila najboljeg strelca Evropskog U17 prvenstva 2017, prošao je Gujri i starije reprezentativne selekcije u Francuskoj, mada je usporio kad su golovi u pitanju.

Gujri je peto Nicino pojačanje za narednu sezonu, prvo za napad. Prethodno su stigli i štoper Atletiko Paranensea Robson Bambu (8.000.000 evra), pa levi bek Remsa Hasan Kamara (4.000.000), iskusni Evertonov vezista Morgan Šnajderlin (2.230.000) i kao slobodan igrač mladi centralni bek i kapiten U19 tima mihenskog Bajerna Flavijus Daniliuk.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.