Izvor: MozzartSport.com, 27.Nov.2021, 11:33

Nevolja za Pešića: Smailagić preskače Belgiju

U pitanju je povreda skočnog zgloba

Posle dobre stiže i loša vest iz redova košarkaške reprezentacije Srbije. Najavljeno je da će tim Svetislava Pešića u sutrašnjem kvalifikacionom duelu sa Belgijom (15.30) biti pojačan, obzirom da će se iskusnom stručnjaku na raspologanje staviti jedan od najtalentovanijih igrača naše zemlje Filip Petrušev. Biće veliko pojačanje krilni centar Anadolu Efesa okrnjenoj Srbiji u Monsu, ali selektor Pešić suočio se >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa ozbinljnim problemom uoči puta u Belgiju.

Naime, KS Srbije je zvanično obelodanio da će duel u Belgiji propustiti krilni centar Partizana Alen Smailagić. On neće putovati sa ostatkom tima u Mons, obzirom da je tokom utakmice sa Letonijom povredio skočni zglob. Biće to veliki Hendikep za Orlove, pošto se bivši član Golden Stejta u ovom prozoru nametnuo kao jedan od lidera okrnjene Srbije.

Mladi krilni centar igra odlično za Partizan u ovom delu sezone. Formu je demonstrirao i na startu kvalifikacija za Mundobasket kada je protiv Letonije ubacio 15 poena i imao nekoliko NBA poteza.

Povreda Smailagića došla je u vrlo delikatnom momentu, bez obzira na povratak Petruđeva. Govorio je prethodnih dana selektor Pešić o delikatnom položaju srpskih reprezentativaca iz Evrolige i da li je uopšte pametno izlagati ih velikim naporima posle klupskih obaveza, gde će praktično najviše vremena provesti u avionu i uz verovatno jedan do dva timska treninga, ali Petrušev je pokazao veliku želju da pomogne saigračima u Belgiji, pa će Srbija dobiti zaista veliko pojačanje u unutrašnjim linijama. Vasilije Micić i Nemanja Nedović takođe su bili među potencijalnim kandidatima, ali je stručni štab odlučio da ih ne povlači iz klubova za ovu akciju.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.