Izvor: MozzartSport.com, 18.Apr.2021, 20:18

Neres čuva Kup: Ajaks golom u 91. minutu odbranio trofej (VIDEO)

Kopljanici ponovili uspeh iz sezone 2018/19 i pobedom nad Viteseom (2:1) napravili prvi korak ka duploj kruni

Dominantnu sezonu na domaćoj sceni Ajaks je ukrasio prvim trofejem u 2021. godini i odbranivši trofej Kupa Holandije, a u junaka Kopljanika izrastao je David Neres pogotkom u sudijskoj nadoknadi.

Brazilac je u 91. minutu uspeo da konačno slomi otpor rivala koji se grčevito branio od 86. minuta i isključenja Rasmunsena. Igrača više tim iz Amsterdama >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << naplatio je golom rezerviste koji je mrežu zatresao samo četiri minuta posle ulaska u igru.

Uzbudljiv duel nagovestili su spušteni gardovi rivala od uvodnih minuta, a idealan početak za Ajaks režirao je Gravenberh u 23. minutu. Holandski vezista petim ovosezonskim pogotkom načeo je rivala koji je u prethodnih pet međusobnih duela čak četiri puta izlazio pognute glave sa terena.

Na krilima vodećeg pogotka Kopljanici su već u 27. minutu mogli da udvostruče prednost - Klasen se našao u odličnoj poziciji da zatrese mrežu, ali je njegov pokušaj Pasver prosledio van okvira gola.

Odgovor na inicijativu razigranog rivala viđen je već u 30. minutu. Planove branioca trofeja koji je pehar osvojio u sezoni 2018/19 (prošle godine tkmičenje nije završeno zbog virusa korona) pokvario je Openda. Belgijski napadač iskoristio je proigravanje Broje sa desnog boka i preciznim udarcem doneo izjednačenje.

Pogodak Vitesea nije uticao na stil igre Ajaksa te je na nova iskušenja Pasvera stavio Entoni u 43. minutu, ali je iskusni holandski golman ponovo bio na visini zadatka.

Odnos snaga nije se menjao ni u nastavku, a prvu pretnju drugom poluvremenu tim iz Amsterdama je režirao preko Entonija u 50. minutu, ali je šut Brazilca završio pored gola. Borbeni Vitese je, kako je vreme odmicalo, sve više nade polagao u defanzivu u nadi da bi mogao da sreću potraži na penal rultu, ali je planove saigrača pokvario Jakob Rasmunsen prekršajem u 86. minutu kojim je prekinuo kontru rivala i zaradio crveni karton.

Sa igračem manje žut-crni su odolevali pred ofanzivom Ajaksa sve do sudijske nadoknade kada su poklekli i definitivno ispustili trofej.

HOLANDIJA, KUP - FINALE (ROTERDAM)

Nedelja

Ajaks - Vitese 2:1 (1:1)

/Gravenberh 23, Neres 90+1 - Openda 30/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.