Izvor: MozzartSport.com, 16.Jan.2021, 19:01

Neobjašnjiv pad koncetracije, Voša ispustila turskog drugoligaša

Veljko Simić debitovao, prezimenjak Nikola kročio na teren posle četiri meseca - 1:1

(Od specijalno izveštača Mozzart sporta iz Antalije)

Punih 80 minuta dominantne igre i onda spasavanje u poslednjih desetak. Tako bi u kratkim crtama izgledala premijerna pripremna utakmica fudbalera Vojvodine u Beleku. Novosadski klub je tokom većeg dela susreta pod kontrolom držao Altaj, ali je neobjašnjivim padom koncentracije u finišu ostao bec prve recke na tlu Turske. Stoga >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u prvoj utakmici u novoj godini protiv ovdašnjeg drugoligaša samo 1:1 (0:0).

Kako je i najavljivao po dolasku u Belek, trener Nenad Lalatović je svojim izabranicima već na startu ravnomerno raspodelio minutažu, s tim da treba napomenuti da je u prvih 45 minuta u timuvrstio većinu standardnim prvotimaca. Na klupi su ostali tek dvojica novopečenih reprezentativaca, Nemanja Čović i Aranđel Stojković, te Nikola Andrić. Zbog toga je u prvom delu Vojvodina izgledala znatno bolje i već na pauzi mogla da ima solidnu zalihu, samo da je Miljan Vukadinović u uvodnih dvadeset minuta uspeo da iskoristi pravovremeno dodavanje Miodraga Gemovića, a potom i izbegne ofsajd kod nesebične asistencije mladog Dejana Zukića.

Presing, na kojem se posebno radilo u prethodna dva dana, bio je gotovo besprekoran u prvom poluvremenu. Na svaki znak Lalatovića fudbaleri Vojvodine bi ekspresno reagovali i već na sredini terena stizali do ponovnog poseda lopte. Međutim, sve je moglo da ode niz vodu da Nikola Simić nije Pajžau skinuo zicer sa pet metara pred sam odlazak na odmor. Vošin čuvar mreže, koji je pride upisao prvi nastup posle četvoromesečnog oporavka od povrede lakta na taj način se iskupio za nekoliko slabih ispucavanja koja su skupo mogla da koštaju njegov tim.

Jedino dosadašnja akvizicija novosadske Stare dame u januaru, Veljko Simić, debitovao je u nastavku i za samo 45 minuta demonstrirao da će biti veliko pojačanje za Lalatovićev tim, uprkos tome što je sredinom drugog dela promašio situaciju 1 na 1 i propustio priliku duplira prednost svog tima. Jer, svaka ozbiljnija akcija srpskog tima u nastavku imala je njegov potpis.

Nakon silnih propuštenih prilika, sreća se ipak osmehnula Novosađanima na isteku sat vremena igre. Devetak je centirao sa levog boka, Sulungos nespretno reagovao, a golman gostiju Ezenč, koji izgledom neodoljivo podseća na Lorisa Karijusa, reagovao je baš u stilu nemačkog čuvara mreže. I sve do poslednjih deset minuta delovalo je da će Voša pobedom otvoriti pripremni period.

A onda nagli pad koncentracije. Mladi golman Toroman jedan je od retkih koji je ostao fokusiran do kraja meča. Đurić je ispustio iz vida protivničkog napadača, koji se našao pred Toromanovim golom, ali je polaznik Vošine omladinske škole izvrsnim refleksom skinuo zicer, da bi se zatim istakao i kod udarca sa distance. Međutim, kod slobodnog udarca koji je ubrzo usledio nije mogao ništa. Stojković je napravio bespotreban faul na 40-ak metara od gola, Ozeren je poslao loptu ka šesnaestercu Vojvodine, a Šćuk sa ivice istog okrznuo loptu glavom i smesio je pored stative. Igrao se 89. minut. Usledilo je koškanje rivala i vremena za promenu rezultata više nije bilo.

Naredni prijateljski meč Vojvodina igra za tri dana protiv ukrajinske Zorje.

Vojvodina - Altaj 1:1 (0:0)

/Sulungos 57ag - Šćuk 89/

Prijateljska utakmica (2x35)

Turska, Belek

Stadion: Konrelija

Vojvodina: Simić - Bjekovič, Saničanin, Bralić, Đorđević - Drinčić, Zukić - Vukadinović, Miletić, Gemović – Mrkaić

U nastavku ušli: Toroman, Andrić, Devetak, Kovačević, Đurić, Stojković, Mladenović, Novevski, Kabić, V. Simić, Čović

Altaj: Topaloglu - Šimšek, Ozturk, Gor, Ugurlu - Tijam, Kurtuluš- Kapel, Regatin, Alkurt – Pajžao

U nastavku ušli: Ezenč, Berkaj, Budak, Jazići, Unlu, Šćuk, Jilmaz, Karataš, Ćelenk, Erdogan, Ajdin

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Neobjašnjiv pad koncentracije, Voša ispustila turskog drugoligaša

Izvor: MozzartSport.com, 16.Jan.2021

Veljko Simić debitovao, prezimenjak Nikola kročio na teren posle četiri meseca - 1:1..(Od specijalno izveštača Mozzart sporta iz Antalije)..Punih 80 minuta dominantne igre i onda spasavanje u poslednjih desetak. Tako bi u kratkim crtama izgledala premijerna pripremna utakmica fudbalera Vojvodine...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.