Nenadić: Hrvati izbrisani, sa Švedskom za prolaz

Izvor: Mondo, 14.Jan.2018, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nenadić: Hrvati izbrisani, sa Švedskom za prolaz

Najbolji rukometaš naše reprezentacije očekuje da duel sa Skandinavcima reši pitanje plasmana u drugi krug Evropskog prvenstva.

Foto: MN Press

Najbolji srpski rukometaš, Petar Nenadić, istakao je da njegova ekipa nije psihički pala zbog ubedljivog poraza od Hrvatske (22:32), već da je zaboravila tu utakmicu i da je sada imperativ pobeda nad Švedskom kako bi se otvorila vrata druge faze >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Evropskog prvenstva.

"Poraz od Hrvatske jeste previsok i loš je rezultat, ali se lakše podnosi nego da smo izgubili jedan razlike. Izbrisali smo ga iz glave i okrećemo se narednom meču sa Švedskom, koja je težak i novoformiran rival sa dosta mladih igrača, ali veoma kvalitetan", rekao je Nenadić Tanjugu u Splitu.

Naglasio je da je nekoliko igrača debitovalo u srpskom timu na velikom turniru i da su greške normalna pojava, posebno u duelu sa odličnom domaćom selekcijom.

"Nismo klonuli duhom, bilo je šta je bilo... Mnogi su prvi put igrali na velikom takmičenju, pa još u gostima protiv Hrvatske u takvoj amosferi i sigurno da im nije bilo lako".

Bek Fuhse Berlina priznaje da je svojevremeno bio na udaru kritika kada je bio najmlađi u reprezentaciji i da sada ne želi isto mlađim saigračima.

"Nikad ne treba osuđivati igrače, posebno ne mlade i stavljati im neke stvari na teret jer oni tek dolaze. Znamo po sebi Žarko i ja, ima nas nekoliko koji smo sad predvodnici, a kad smo bili mlađi 'ubijali' su nas bivši selektori i novinari. Treba im sad dati podršku".

Meč sa Švedskom označio je kao odlučujući za prolaz dalje.

"Tako ispada, ako pobedimo idemo dalje. Očekujemo da će Hrvatska u poslednjem kolu da odradi posao protiv Šveđana... Sa trijumfom u današnjem meču obezbeđujemo drugi krug i dižemo samopouzdanje, a čak i u ludoj priči možemo da prenesemo bodove u Zagreb".

On je dodao da ga nije iznenadio poraz Švedske od Islanda.

"Dosta švedskih igrača nastupa u nemačkoj Bundesligi, igraju dobar rukomet i sve je moguće. Nije me iznenadio rezultat između Švedske i Islanda, poznavajući sastave timova. Danas me ništa ne iznenađuje", zaključio je Nenadić.

Utakmica 2. kola A grupe Evropskog prvenstva, Srbija - Švedska, igra se od 18.15 u Splitu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.