Nenad Borovčanin novi-stari prvak Evrope!

Izvor: BKTV News, 05.Maj.2012, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nenad Borovčanin novi-stari prvak Evrope!

Nenad ’’Neuništivi’’ ! Sinoć u svojoj rodnoj Loznici naš bokser odbranio je titulu šampiona Starog kontinenta u kruzer kategoriji u WBO verziji, porazivši tehničkim nokautom Nemca turskog porekla, Varola Vekiloglua.
Borovčanin je bio mnogo bolji od svog izazivača, Nemca Vekiloglua koji je bio u totalno podređenom položaju tokom serije Nenadovih udaraca u prvoj rundi i furiozne druge runde, kada je protivnika bacio na konopce, a publiku u krcatom ’’Lagatoru’’ podigao >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << na noge.
’’Nenade, Nenade...’’ orilo se halom tim trenucima, a Borovčanin je u drugom kraju ringa imao uzdrmanog rivala, koji je bio svestan da je prve dve runde, izgubio.
Vekiloglu je uspeo da pripreti našem bokseru, ali to je ipak bilo ispod nivoa šampiona, iako je pre meča pretio da će ’’razbiti’’ Borovčanina.
Tad je ’’proradio’’ i Nenadov aperkat, Vekiloglu je postajao sve statičniji, modriji(pukla mu je arkada), publika je željno isčekivala nokaut. Vekiloglu je u jednom trenutku umalo izleteo iz ringa.
Nenad je posle meča bio oduševljen:
'Poznat je kao nokauter, nisam imao ništa drugo nego da se krećem i dobrim kretanjem čekam poziciju za jake udarce. Njemu su udarci oslabili već posle četiri runde. Osetio sam krajem šeste runde da više nema vazduha... Ovo je Loznica, grad i Srbija koju volim. Pobedu pobeđujem Srbiji i Republici Srpskoj. Posebno mi je drago što je publika pokazala kulturu, sjajno navijala i nije zviždala nemačkoj himni', rekao je Borovčanin odmah posle meča za televiziju 'B92",
Simbolično, Nenad Borovčanin je odbranio titulu u hali u kojoj se poslednji put borio 2003. godine, kao amaterski bokser.
Duel sa Vekilogluom bio je njegov 30. duel u karijeri a ostvario je isto toliko pobeda.
Da se podsetimo, naš bokser je prvi put odbranio trofej 23. decembra prošle godine u Novom Sadu, kada je nokautirao Nemca Larsa Buholca.
Boks se vratio na velika vrata u Srbiji. Veliko hvala Nenadu Borovčaninu.
Budimir Vasilijević
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.