Nemice ponovo najbolje na svetu

Izvor: B92, 30.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemice ponovo najbolje na svetu



Ženska fudbalska reprezentacije Nemačke odbranila je titulu šampiona sveta, pošto je u Šangaju pobedila nacionalnu selekciju Brazila rezultatom 2:0 (0:0) u finalu Mondijala. Golove u finalu postigle su Birgit Princ u 52. i Zimone Loder u 86. minutu. Najbolja igračica Brazila Marta, koja je sa sedam golova prvi strelac turnira, propustila je veliku priliku da finale učini neizvesnijim, jer je kod rezultata 1:0 za Nemačku promašila jedanaesterac.

Marta je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pored Zlatne kopačke dobila i Zlatnu loptu za najbolju igračicu turnira.

Do nove titule Nemice su došle na impresivan način, jer su u sedam utakmica postigle 21 gol, a nisu primile nijedan. Nemačka je na otvaranju šampionata pobedila Argentinu rezultatom 11:0.

Golman nemačke Nadine Angerer, koja je odbranila penal Marti, oborila je rekord Valtera Zenge, koji na SP 1990 517 minuta nije primio gol.

Treće mesto na šampionatu sveta osvojila je selekcija SAD, koja je u duelu za bronzu pobedila Norvešku 4:1.

Naredno prvenstvo sveta za žene biće održano u Nemačkoj 2011. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.