Izvor: RTS, 19.Avg.2022, 22:34

Nemci stotkom obezbedili duel sa "orlovima"

Košarkaška reprezentacija Nemačke biće protivnik Srbije u finalu DBB Superkupa u Hamburgu. Nemci su odigrali sjajnu utakmicu i savladali selekciju Češke rezultatom 101:90, čime su obezbedili duel sa "orlovima".
Srbija je prethodno na krilima Nikole Jokića preokrenula protiv Italije i trijumfovala rezultatom 90:86.

Nemci su bili veoma raspoloženi u napadu, sjajno šutirali i za dva (58,8%) i za tri (40%), a duel prelomili u drugoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << četvrtini.
Taj deo meča rešili su u svoju korist 36:23 i od tada se nisu osvrtali.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Vagner sa 26 poena, dok je Šreder dodao 16, imao pet skokova i šest asistencija.
Na drugoj strani, bolji od ostalih bio je Hruban sa 21 poenom, a jedini dvocifreni učinak zabeležio je još Bohačik (12).
Nemačka će u subotu od 18.30 igrati protiv Srbije u finalu, a direktan prenos tog meča možete gledati na našem Prvom programu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.