Nema promene na vrhu, tamo je Jokić

Izvor: B92, 01.Mar.2024, 20:35

Nema promene na vrhu, tamo je Jokić

Košarkaš Denvera Nikola Jokić zadržao je čeonu poziciju na najnovijoj listi MVP kandidata.

Kako prenosi sajt NBA, Jokić je sa četiri uzastopna tripl-dabla u četiri uzastopne pobede Nagetsa predvodi

Srpski centar se pridružio Raselu Vestbruku kao jedinom igraču od sezone 1997/98 koji je ostvario tripl-dabl pre četvrte deonice u najmanje četiri uzastopna meča.

Jokić ove sezone beleži u proseku 25,8 ponea, 12,3 skokova i 9,3 asistencija, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a prvi pratilac mu je Šaj Gildžus-Aleksander koji je ostao na drugom mestu.

Zvezda Oklahome je u nizu od sedam uzastopnih utakmica sa najmanje 30 poena, a ove sezone ima 44 takvih partija – najviše u NBA.

Nije bilo promena ni na trećem mestu gde je Janis Adetokumbo. Dvostruki MVP na sve efikasniji način stiže do svojih 30,6 poena po meču, uz najbolje karijerne procente šuta iz igre.

NBA liga je najviše pažnje posvetila igračima sa četvrtog i petog mesta, povodom predstojećeg meča Bostona i Dalasa. Džejson Tejtum i Luka Dončić su do sada međusobno igrali 10 puta i imaju po pet pobeda.

Tejtum je na novoj listi preskočio slovenačkog košarkaša i trenutno je četvrti. Kao glavni razlog se navodi to što je glavni igrač trenutno prvog tima Istočne konferencije.

S druge strane, Dončić ima bolju statistiku, ali igra i za daleko slabije pozicionirani tim. Najbolji poentar NBA lige je u nizu od devet uzastopnih mečeva sa najmanje 25 poena.

U Top 10 su se još našli Domantas Sabonis, Donovan Mičel, Entoni Dejvis, Kavaj Lenard i Kevin Durent.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.