Izvor: MozzartSport.com, 14.Okt.2016, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neka se zabrine Antonio Konte! Azar je nezadovoljan…

Poslednji put kada je bilo tako, Murinjo je dobio otkaz

Start iz snova Antonija Kontea u Čelsiju se brzo zaboravio. Posle poraza u derbijima od Arsenala i Liverpula, Italijan je sada pod lupom javnosti. Igra Čelsija u duelima protiv najjačih je bila zabrinjavajuća. Rezultat loš.

Zbog toga je Konte rešio da promeni sistem i da zaigra u formaciji 3-4-3. Mnogim igračima je teško da se priviknu na nosi sistem igre. Nekima je to prvi put da igraju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i ne osećaju se najbolje u novim ulogama. Jedan od njih je Eden Azar. Prva zvezda Plavaca je sada klasično levo krilo. Što i nije njegova omiljena pozicija…

U reprezentaciji ima drugu ulogu.

“Volim da igram kao klasična “desetka”. Tako imam više slobode u napadu. U reprezentaciji Belgije imamo bekove koji mnogo trče i otvaraju prostor što je dobro jer volim da igram u tom sistemu. Ne znam da li ću takvu ulogu imati i u Čelsiju. To morate da pitate trenera. Za sada igram po levoj strani i trudim se da pružim maksimum”, požalio se Azar između redova.

On ne očekuje da će mu Konte ispuniti želju i opet proemniti sistem igre u Čelsiju.

“U Čelsiju ne igramo u tom sistemu. I ne verujem da će se to promeniti samo zbog mene i da ćemo početi da igramo sa klasičnom “desetkom”. U prošlosti mi je dobro išlo na levom krilu tako da se sada trudim da dostignem taj nivo”, rekao je Azar.

On ipak hvali italijanskog trenera zbog načina na koji je pripremio ekipu.

“Spremni smo zato što smo mnogo radili u predsezoni. To je neophodno da biste bili u vrhu. Konte je dobar trener i svi želimo da napredujemo pod njegovom komandom. Počeli smo dobro sa tri pobede u nizu, ali onda su posle reprezentativne pauze usledila dva poraza. On pokušava da nam ulije samopouzdanje”.

Azarovo tiho nezadovoljstvo bi trebalo da zabrine Kontea. Prethodne sezone je Azar bio jedan od igrača koji su koštali otkaza Žozea Murinja. Belgijanac je zakazao kada je to Murinju bilo najpotrebnije, a Čelsi bez Azara ne može mnogo…

Ako Konte ne nađe način da usreći Belgijanca, mogao bi da prođe kao Murinjo. Pojedine ostrvske kladionice su drastično smanjile kvote da će Konte dobiti otkaz u Čelsiju do kraja godine, a neke su čak skinule tu opkladu iz ponude.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.