Neka se Azeri otvore, Čuka će to umeti da kazni!

Izvor: MozzartSport.com, 23.Jul.2015, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neka se Azeri otvore, Čuka će to umeti da kazni!

Brđani pre sedam dana propustili priliku da ostvare još povoljniji trijumf, pa će danas od 18.00 morati da budu maksimalno motivisani kako bi odoleli početnom naletu domaćina

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Azerbejdžana)

Minimalni trijumf na Banovom brdu prošlog četvrtka predstavlja dovoljan podstrek za igrače Čukaričkog da i u revanšu u Bakuu (18.00) pokažu da su kvalitetniji, ali i daleko spremniji tim od Gabale u ovom trenutku. Brđani su pre sedam dana >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mogli da ostvare i još povoljniji rezultat, koji bi im garantovao znatno mirniji revanš, ali nisu uspeli da iskoriste nekoliko odličnih prilika, pa će ovako morati da budu maksimalno motivisani kako bi odoleli početnom naletu domaćina, a onda iz svog najjačeg oružja, kontranapada, pokušati da dođu do pogotka koji bi im praktično garantovao prolaz u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Pogledajte kvote za meč Gabala - Čukarički

Iako u svojim redovima ima nekoliko fudbalera ozbiljnog kvaliteta, Gabala u fizičkom smislu nije mogla da parira rastrčanoj ekipi sa Banovog brda, a teško da je nešto više moglo da se učini na tom planu za svega sedam dana.

Uprkos tome što imaju kakvu-takvu zalihu pred večerašnji revanš i što su pokazali da su u ovom trenutku bolji tim, izabranici Vladana Milojevića u utakmicu na Baksel Areni ulaze kao da je prvi meč završen rezultatom 0:0.

„U prvom meču smo uspevali da ih probijamo brzim promenama strane. Niske lopte po bokovima bi mogle da im predstavljaju probleme i u revanšu. Oni moraju da napadnu, a mi smo brzi po strani, kada im štoperi izađu visoko ostavljaju nam velliki prostor iza leđa, koji moramo da iskoristimo“, rekao je Andrija Pavlović, koji je proteklog vikenda na startu prvenstvene trke postigao het-trik u ubedljivoj pobedi na Karađorđu u Novom Sadu.

Čukino glavno oružje biće ta proverena tranziciona igra, koja je u stanju da poprilično unesreći protivničku odbranu, ali će mnogo toga zavisiti i od defanzive, koja na početku sezone deluje gotovo bezgrešno. Štoperski tandem Ostojić – Pjasentin u velikoj meri je zaslužan što Brđani još nisu primili gol, a veliko samopozdanje poslednjoj liniji tima uliva i fantastični Nemanja Stevanović, koji blista na gol-liniji.

„Čeka nas izuzetno težak meč, moramo da budemo na visini zadatka ako želimo da prođemo dalje. Još nismo primili gol i samo neka potraje tako, za napad se ne brinem“, rekao je sjajni štoper i jedan od najboljih igrača Čukaričkog na startu sezone Bojan Ostojić.

Kao i nakon pobede u Domžalama, strateg ekipe sa Banovog brda Vladan Milojević potrudio se da na maksimalnom mogućem nivou održi koncetraciju svoje ekipe.

„Imamo rezultatsku prednost, ali ćemo se po truditi da ne razmišljamo o njoj. Ako budemo o tome razmišljali, to može samo da unese nemir u naše redove. Fokusirani smo na utakmicu, kao da one u Beogradu nije ni bilo“, rekao je Milojević.

Vraća se Matić, Čuka se ne plaši drugog poluvremena na Kavkazu!

Trener Roman Grigorčuk imao je izuzetno težak zadatak da za prilično kratko vreme ispravi sve nedostatke njegove ekipe u odnosu na prošli četvrtak, a bilo ih je previše, posebno kada je u pitanju fizička sprema. To je praktično bila nemoguća misija. Ipak, on je u najavi večerašnje utakmice pucao od samopouzdanja.

„Ono u Srbiji nije bila naša igra. Znamo koji su bili razlozi za to. Mnogi od nas moraju da se menjaju, da pokušamo da ispravimo nedostatke. Ne smemo dozvoliti greške iz prve utakmce. Moramo da postignemo nekoliko golova i mislim da smo sposobni smo za to. Želimo veliku pobedu“, rekao je trener Gabale Roman Grigorčuk.

Gabala u Bakuu verovatno neće moći da računa na podršku kao da igra kod kuće, ali u Azerbejdžanu se uvek trude da podrže svaki svoj tim na međunarodnoj sceni, pa bi tako moglo da bude i ovoga puta. Utakmica između Gabale i Čukaričkog igra se na Baksel Areni, koja ima kapacitet od 15.000 mesta. Arbitraža je poverena češkom sudiji Radeku Prihodi, koji je ove sezone na međunarodnoj sceni sudio meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Beitara i Ordabasija i pokazao sedam žutih i jedan crveni karton.

Pobednik ove utakmice igraće sa boljim iz konačnog obračuna između Trakaja i Apolona. Kiprani su već u prvom meču praktično rešili pitanje prolaska, pošto su kod kuće ubedljivo savladali litavnskog predstavnika sa 4:0.

GABALA – ČUKARIČKI (18.00, TV Arena Sport 1, prvi meč 0:1)

Stadion: Baksel Arena.
Kapacitet: 15.000
Sudija: Radek Prihoda (Češka).

GABALA (4-3-2-1): Bezotosnij – Abasov, Vernidub, Rafael Santos, Rikardinjo – Sadigov, Floresku, Husejnov – Zenjov, Gaj – Antonov

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Stevanović – Stojković, Ostojić, Pjasentin, Brežančić – D. Srnić, Janković – S. Srnić, Matić, Bojić – Pavlović

(Grafika: Ivana Marković; Foto: STAR SPORT)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

LE - Za treće kolo i srpski fudbal! (18.00)

Izvor: Sportske.net, 23.Jul.2015

Nakon što su međusobno odmerili snage u prvom kolu domaćeg šampionata, fudbalere Vojvodine i Čukaričkog večeras očekuju revanš mečevi drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope...Svega tri dana nakon što su na stadionu "Karađorđe" odigrali derbi susret prvog kola domaće Superlige fudbalere...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.