Nejsmita stiže pravda za laktanje Mijailovića

Izvor: Mondo, 25.Sep.2012, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nejsmita stiže pravda za laktanje Mijailovića

FIFA pokrenula postupak protiv Škota Stivena Nejsmita koji je udario laktom Srđana Mijailovića. Očekuju ga tri utakmice suspenzije.

Ni Jonas Erikson, ni njegova četvorica pomoćnika nisu videli lakat Stivena Nejsmita u lice Srđana Mijailovića.

Ali, incident koji se vidi "sporednom" kamerom u 14. minutu utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, između Škotske i Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << (0:0), nije promakao Disciplinskoj komisiji FIFA. Naprotiv.

Zvaničnik FIFA potvrdio je za škotski BBC da je protiv fudbalera Škotske i Evertona, Nejsmita, pokrenut disciplinski postupak. Sudeći prema nekim prethodnim slučajevima "laktanja", Nejsmita (26) očekuju tri utakmice suspenzije na internacionalnom nivou.

To znači da selektor Škota Krejg Livajn, ukoliko ostane na tom mestu, neće moći da računa na standardnog reprezentativca u duelima sa Velsom i Belgijom u gostima, 12. i 16. oktobra, a onda ni protiv Velsa kod kuće, u martu naredne godine.

Nejsmit je do sada zabeležio 18 nastupa u reprezentaciji Škotske, a letos je prešao u Everton posle pet godina igranja u Rendžersu, legendarnom klubu koji je zbog bankrota spušten u najniži rang škotskog fudbala. Tokom karijere, ali na klupskom nivou, Nejsmit je u nekoliko navrata "uhvaćen" kako se laktom obračunava sa protivnicima.

To "iskustvo" pomoglo mu je da se sakrije od Eriksona, ali ne i brojnih TV kamera. Da je jedan od petorice sudija video nesportski potez Nejsmita, Srbija bi 8. septembra u Glazgovu imala igrača više 76 minuta, plus nadoknada vremena.

Disciplinska komisija FIFA trebalo bi da zaseda 5. oktobra kada će "češljati" sve incidente koji su se dogodili na septembarskim mečevima u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu za dve godine.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.