Izvor: MozzartSport.com, 12.Avg.2020, 13:12

Nejmare, istupi, pozornica je tvoja

U odsustvu Di Marije, Veratija, te nedovoljno spremnog Mbapea, sve oči Parižana biće uprte u Brazilca večeras

Setimo se samo izjave predsednika Juventusa Andree Anjelija iz marta kako Atalanta ne treba da igra Ligu šampiona. Eto, prošlo je gotovo pola godine od tada i klub iz Bergama jedini je predstavnik Italije na najvećoj pozornici Evrope. I, šta god da se dogodi u ovom meču, bilo je uživanje gledati Atalantu ove sezone. Ali daleko od toga da će Boginja provincije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << odustati od borbe za plasman u polufinale. Sastav Đan Pjera Gasperinija na sjajan način je finiširao sezonu u Seriji A i sada će pokušati da iskoristi to što ima čak 11 takmičarskih utakmica više u nogama od Pari Sen Žermena nakon pandemije korona virusa. Međutim, iako izgleda kao prednost, za Juventus to nije bila u revanšu sa Lionom.

Biće to prilika za Tuhela da napravi uspeh kakav pre njega nisu uspeli ni Karlo Ančeloti, Loran Blan i Unaj Emeri – da se domogne polufinala Lige šampiona. Međunarodna scena je prethodnih godina postala noćna mora za Pari Sen Žermen. Eliminisani u osmini finala tri sezone uzastopno, Parižani će sa Tuhelom na kormilu ovoga puta pokušati da se domognu polufinala drugi put u istoriji kluba, prvi put otkako je klub preuzeo Naser Al Kelaifi i u njega uložio preko milijardu evra u nameri da od tima iz glavnog grada Francuske napravi jedan od najboljih u svetu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Veliki deo uloženog novca – 222.000.000 - otišao je na dovođenje Nejmara. Međutim, Brazilac je u prethodne dve sezone, otkako je stanovnik Parka Prinčeva, odigrao svega 15 minuta u eliminacionoj fazi takmičenja zbog kojeg je prvenstveno i došao – Lige šampiona. Čudne povrede, baš uoči karnevala u Riju, odvajale su ga od duela u osmini finala, gde se i završavala evropska odiseja Parižana. Ove godine, sa zdravim Nejmarom, Dortmund je preskočen, te 28-godišnji Brazilac ima priliku da, baš kao i njegov aktuelni klub, stigne do polufinala Lige šampiona, prvi put još od sezone 2014/15 kada se sa Barselonom popeo na krov Evrope.

I sigurno je da će u odsustvu suspendovanog Anhela di Marije, povređenih Lejvina Kurzave i Marka Veratija, te nedovoljno spremnog Kilijana Mbapea – Tuhel je naglasio da Francuz nema snage za 90 minuta – sve oči čelnika pariskog kluba biti uprte u Nejmara. Lisabonska pozornica je njegova.

On (Nejmar) voli velike, odlučujuće mečeve. On je igrač kome možete da verujete u velikim utakmicama. Potpuno sam ubeđen da će pružiti odličnu igru večeras i da su naši ključevi u njegovim rukama. Nejmar ima mentalitet za ovakve situacije“, uverava Tuhel na konferenciji pred večerašnji meč.

Zbog pomenutih problema, Markinjos će ponovo morati da odigra nešto isturenije u odnosu na svoju prirodnu poziciju, pa će upravo Brazilac, uz Idrisu Ganu Geja činiti par u veznom redu, dok treći član sredine terena još uvek nije poznat. Za Veratijevo mesto konkurisaće Ander Erera i Leandro Paredes.

Kadrovski problema ima i Đan Pjero Gasperini. Za Atalantu poslednjih mesec dana ogromne komplikacije predstavljaju porodični problemi Josipa Iličića, koji je glavom potpuno van fudbala, a samo nekoliko dana pred put u Lisabon zbog istegnuća ligamenata kolena iz tima je ispao golman Pjerluiđi Golini. Obojica su bili od ogromne važnosti za Atalantu ove sezone, a posebno Iličić, koji je postigao 21 gol i ostvario devet asistencija u ovoj sezoni.

ATALANTA - PARI SEN ŽERMEN, 21.00

Stadion: Luž (Lisabon)

Sudija: Entoni Tejlor (Engleska)

ATALANTA: Sportijelo - Palomino, Toloi, Đimšiti - Hatebor, De Ron, Frojler, Gosens - Gomez, Zapata, Malinovski

PARI SEN ŽERMEN: Navas - Kerer, Silva, Kimpembe, Bernat - Erera, Markinjos, Gej - Sarabija, Ikardi. Nejmar

LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE (JEDAN MEČ)

Sreda

21.00: (3,80) Atalanta (3,60) PSŽ (1,95)

Četvrtak

21.00: (3,20) Lajpcig (3,10) Atletiko Madrid (2,40)

Petak

21.00: (3,35) Barselona (3,45) Bajern (2,15)

Subota

21.00: (1,28) Mančester Siti (5,70) Lion (10,50)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.